E haos peste tot în Rusia! Deținuții au luat mai mulți ostatici într-o închisoare din Volgograd

E haos peste tot în Rusia! Deținuții au luat mai mulți ostatici într-o închisoare din Volgograd

Un incident violent la o închisoare din Rusia este în desfășurare vineri, 23 august, în regiunea Volgograd din sud-vestul țării. Autoritățile au anunțat că au fost luați ostatici, există victime și se desfășoară operațiuni pentru restabilirea ordinii.

În timpul unei comisii disciplinare la colonia penală nr. 19, „mai mulţi deţinuţi au luat ostatici angajaţi”, a precizat Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) într-un comunicat transmis pe Telegram.

Conform sursei citate, există "victime" şi sunt în derulare "operaţiuni" pentru eliberarea ostaticilor.

Media de stat ruse, citate de Reuters, relatează că un angajat al închisorii a fost ucis.

Închisoarea, situată în oraşul Surovikino, este desemnată ca o colonie penală cu o capacitate de până la 1.241 de deţinuţi de sex masculin, conform site-ului serviciului penitenciar.

Penitenciarul este situat la 120 km vest de orașul Volgograd, care este capitala regiunii.

Deținuții au controlul asupra închisorii, notează The Moscow Times.

Aceasta este al doilea incident din această vară în care deținuții iau ostatici angajați ai unei închisori rusești. În luna iunie, 6 deținuți care se declarau loiali Statului Islamic au capturat doi gardieni în regiunea învecinată Rostov.

Cinci dintre ei au fost uciși, iar al șaselea a fost condamnat pentru terorism la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Lovitura nimicitoare prin care ucrainenii l-ar decapita pe Putin. „Ar fi o nouă surpriză militară, mult mai devastatoare”

3 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

4 Cea mai neagră perioadă pentru Rusia de când a invadat Ucraina: 25% din totalul avioanelor MiG-31K ar fi deja inutilizabile

5 „Mâine strângem mieii. Dacă ar trebui să trăim din banii ăștia, m-aș sinucide” / Interceptări incendiare în dosarul fraților Tate