După Paris, încă o capitală europeană interzice trotinetele electrice închiriate prin aplicație, din motive de siguranță

După Paris, încă o capitală europeană interzice trotinetele electrice închiriate prin aplicație, din motive de siguranță

După Paris, Madrid devine a doua capitală europeană care interzice trotinetele electrice închiriate prin aplicații, din cauza problemelor legate de siguranță și parcare, după ce mai mulți operatori nu au respectat regulile impuse de primărie.

Madrid devine a doua capitală europeană care interzice trotinetele electrice FOTO Arhivă

Madrid devine a doua capitală europeană care interzice trotinetele electrice FOTO Arhivă

Madrid va interzice trotinetele electrice închiriate prin aplicații mobile după ce cei trei operatori autorizați nu au reușit să impună limite în ceea ce privește circulația clienților lor sau să controleze parcarea acestora, a declarat primarul capitalei spaniole, potrivit The Guardian.

José Luis Martínez-Almeida, primarul capitalei spaniole, a anunțat joi că licențele pentru Lime, Dott și Tier Mobility vor fi anulate începând din octombrie, adăugând că orașul nu are planuri de a acorda noi licențe altor operatori.

„S-a constatat că piața nu a fost capabilă să îndeplinească cerințele stabilite de primărie pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță pentru cetățeni”, a spus el într-o declarație.

Sistemul de „sharing de trotinete” a generat opoziție în orașe din întreaga lume din cauza conducerii imprudente și a parcării dezordonate de către unii utilizatori.

Parisul a interzis închirierea trotinetelor electrice anul trecut , după o consultare publică.

Din mai 2023, consiliul orașului Madrid a reglementat piața de închiriere a trotinetelor electrice, autorizând doar Dott, din Amsterdam, Tier Mobility, din Germania, și Lime, din SUA, ale căror trotinete sunt disponibile pe aplicația Uber.

Fiecare operator a fost autorizat să închirieze câte 2.000 de trotinete.

Cei trei operatori trebuiau să ofere acces primăriei la datele lor și au fost obligați să implementeze tehnologie care să forțeze clienții să lase trotinetele în zone autorizate și să împiedice închirierea lor pe străzi destinate exclusiv pietonilor sau în apropierea parcurilor istorice.

Operatorii nu au reușit să îndeplinească aceste condiții, se precizează în declarație, adăugând că aceștia au 20 de zile pentru a face apel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare