
După ce un bărbat a ţinut o dietă cu 30 de ouă pe zi, un medic dezvăluie de ce şi el consumă 56 de ouă pe săptămână
După ce un pasionat de fitness a dezvăluit recent cum și-a redus grăsimile din sânge și și-a sporit forța musculară cu o dietă stomacală de 30 de ouă pe zi, un medic explică de ce şi el personal consumă 56 de ouă pe săptămână.
Un medic pasionat de sport a dezvăluit dieta neobișnuită care îi menține mușchii puternici și definiți, furnizându-i în același timp suficientă energie pentru a rezista în turele lungi și chinuitoare.
Dr. Sermed Mezher, un medic de familie în vârstă de 32 de ani, dar şi influencer pe TikTok cu 294.000 de urmăritori, a dezvăluit că a consumat un timp îndelungat 56 de ouă pe săptămână, adică aproximativ opt pe zi, notează DailyMail.
Medicul musculos urmează acest mod neobișnuit de a mânca de ceva timp, după ce și-a dat seama exact de câte proteine are nevoie pentru a ajunge la o anumită masă musculară și pentru a o menține. Conștient de conținutul de grăsimi din ouă, el alege să mănânce albușurile, dar include un gălbenuș în consumul său zilnic, pentru a-și asigura aportul de vitamine.
„Gălbenușurile de ou conțin o mulțime de vitamine foarte utile și colesterol, de aceea păstrez un ou întreg. Aceste vitamine includ D, A și B12”, a declarat el.
„Încep fiecare zi a săptămânii cu o omletă făcută din opt albușuri de ou, un gălbenuș de ou, spanac și mozzarella. Sună ca o mulțime de ouă... De fapt, dacă numeri, sunt 56 de albușuri de ou pe săptămână”, a mai spus medicul, adăugând că, în fiecare zi, după micul dejun, merge la sala de sport.
Ouăle sunt alimente sărace în grăsimi și bogate în proteine, în fier și acizi grași omega-3. Sunt, de asemenea, relativ sărace în calorii: un ou de mărime medie conține aproximativ 66 de calorii și aproximativ 6,4 g de proteine, adică mai mult de o zecime din aportul recomandat unui bărba, potrivit medicului.
Omleta de dimineață a doctorului Mezher conține mai mult de 50 g de proteine, reprezentând toate proteinele de care are nevoie pentru o zi întreagă, iar meniul pentru restul zilei constă în și mai multe proteine, în primul rând sub formă de shake-uri.
„În prezent mă aflu în faza de menținere a masei musculare, deci nu încerc nici să mă îngraș, nici să slăbesc. Aleg izolatul proteic din zer în locul zerului normal, pe care îl folosesc mulți oameni în shake-urile proteice, deoarece conține patru grame în plus de proteine. Apoi, la prânz, mănânc bruschettă de pui, iar la cină, salată de vită sau supă de somon cu cartofi”, a dezvăluit el reţeta formei sale excelente.
Cu toate acestea, el recunoaște că dieta sa este neobișnuită și nu este pentru toată lumea .
„Nu aș recomanda ca orice persoană să aibă exact aceeași dietă ca mine. Pentru că mă antrenez destul de mult la sală, trebuie să-mi susțin rutinele de exerciții și obiectivele la sală. Nu cred că majoritatea oamenilor ar avea nevoie de atât de multe proteine”, a explicat el.
Dietă cu 30 de ouă pe zi
Dr. Sermed Mezher nu este singurul care consumă zilnic o cantitate uriașă de ouă.
Pasionatul de fitness Joseph Everett, care locuiește în Tokyo, Japonia, a dezvăluit recent cum și-a redus grăsimile din sânge și și-a sporit forța musculară cu o dietă de 30 de ouă pe zi.
Înainte de a începe experimentul, el și-a măsurat greutatea inițială și performanța la patru exerciții: ridicări de haltere, flotări, genuflexiuni și presă la bancă.
De asemenea, i s-au efectuat analize de sânge înainte și după lună în care a consumat zilnic câte 30 de ouă, pentru a măsura alte aspecte ale sănătății sale, cum ar fi producția de testosteron și nivelul colesterolului.
Până la sfârșitul experimentului, a câștigat 6 kg de masă musculară față de greutatea sa inițială de 78 kg, iar performanțele sale fizice s-au îmbunătățit, de asemenea, fiind capabil să ridice cu 20 kg mai mult decât atunci când a început.
În mod surprinzător, analizele sale de sânge nu au indicat nicio creștere notabilă a nivelului de colesterol „rău”, ci o creștere a colesterolului bun, despre care se spune că ajută la eliminarea celui rău din sânge. Mai mult, rezultatele au arătat, de asemenea, o scădere a unui tip periculos de grăsime din sânge, şi anume trigliceridele, care este legat de un risc ridicat de accident vascular cerebral și atac de cord.
Cercetările anterioare au arătat că ouăle conțin niveluri ridicate de colesterol care ar putea duce la probleme cardiace, ceea ce a determinat experții să sugereze că oamenii ar trebui să mănânce doar patru ouă pe săptămână. Cu toate acestea, studii mai recente sugerează că un consum moderat de ouă, aproximativ unul pe zi, alături de o dietă variată, nu crește riscul de boli de inimă.
În prezent, experții nu limitează numărul de ouă care ar trebui consumate pe zi și spun că acestea pot fi consumate atât timp cât sunt consumate alături de o dietă sănătoasă și echilibrată.
Sursa: adevarul.ro