După caniculă vin ploile. Cod portocaliu în mai multe județe din țară | HARTĂ

După caniculă vin ploile. Cod portocaliu în mai multe județe din țară | HARTĂ

Aproape toată țara se află sub avertizare cod galben de ploi, în timp ce în județele aflate în zona de munte a fost emis un cod portocaliu, potrivit datelor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

După caniculă vin ploile în cea mai mare parte a țării FOTO Arhivă

După caniculă vin ploile în cea mai mare parte a țării FOTO Arhivă

Începând cu ora 12:00 și până diseară la 21:00, în sud-vestul Transilvaniei și pe arii extinse la munte, vor exista averse torențiale. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp

Cea mai mare parte a țării este sub cod galben

Totodată, la ora 10:00 a intrat un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în cea mai mare parte a țării.

Harta ANM FOTO Meteoromania.ro

Harta ANM FOTO Meteoromania.ro

Potrivit ANM, vremea va fi instabilă la munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei.

Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50...70 km/h) și căderi de grindină.

Meteorologii au avertizat că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele două zile, în cea mare parte a țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii