Dublă victorie pentru tenisul feminin: Gabriela Ruse şi Anca Todoni s-au calificat pe tabloul principal de la Wimbledon

Dublă victorie pentru tenisul feminin: Gabriela Ruse şi Anca Todoni s-au calificat pe tabloul principal de la Wimbledon

Pe lângă Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu, care au intrat direct pe tabloul principal la feminin, alte două jucătoare de tenis române s-au calificat la cel de-al treilea Mare Şlem al anului.

Foto arhivă

Foto arhivă

Joi, dublă victorie pentru tenisul feminin din România. Gabriela Ruse şi Anca Todoni au reuşit să se califice pe tabloul principal de simplu al turneului pe iarbă de la Wimbledon. Cele două românce şi-au asigurat câte 60.000 de lire sterline şi 50 de puncte WTA.

Prima întâlnire directă dintre Gabriela Ruse și Lea Boskovic în circuitul mondial feminin a fost în favoarea româncei. Gabriela Ruse, locul 152 WTA, a reuşit o victorie frumoasă, în doar două seturi, împotriva sportivei din Croaţia, care ocupă locul 199 WTA.

Gabriela Ruse. Foto Getty

Gabriela Ruse. Foto Getty

După o oră şi 7 minute de joc, românca în vârstă de 26 de ani şi-a obţinut calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, cu scorul de 6-2, 6-2.

Pentru Ruse aceasta va fi a patra oară când este prezentă pe tabloul principal la Wimbledon, fără a trece vreodată de primul tur.

În celălalt meci, tânăra Anca Todoni, în vârstă de doar 19 ani, a înfruntat-o pe mai experimentata Nuria Parrizas-Diaz (32 de ani), într-un meci care a durat o oră şi 15 minute. După două seturi câştigate în faţa sportivei din Spania, 6-2, 6-4, Anca Todoni a urcat pe locul 166 WTA și şi-a obţinut calificarea pe tabloul principal de la Wimbledon.

Anca Todoni, performanţă la 19 ani. Foto Facebook/Puşcaşu Paul

Anca Todoni, performanţă la 19 ani. Foto Facebook/Puşcaşu Paul

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii