Dubla măsură liberală. Lider PNL, săltat de DNA, în timp ce Ciucă spune că rămân să păzească bugetul țării să nu fie jefuit de PSD

Dubla măsură liberală. Lider PNL, săltat de DNA, în timp ce Ciucă spune că rămân să păzească bugetul țării să nu fie jefuit de PSD

Dubla măsură liberală. Lider PNL, săltat de DNA, în timp ce Ciucă spune că rămân să păzească bugetul țării să nu fie jefuit de PSD.

În timp ce Nelu Tătaru, important lider al PNL și fost ministru al Sănătății, era ridicat de procurorii DNA pentru luare de mită, liderii liberali votau în unanimitate ruperea coaliției, dar menținerea miniștrilor în Guvern pentru ”a proteja românii”.

Președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, medic și fost ministru al Sănătății, a fost ridicat de procurorii DNA direct din spital, fiind acuzat că ar fi luat mită de la pacienți sau de la rudele acestora, inclusiv ouă sau găini. Acest lucru s-ar fi întâmplat de cel puțin 100 de ori, susțin surse judiciare, citate de Digi24.

Paradoxul liberal nu mai are niciun fel de limită

În timp ce Nicolae Ciucă, alături de restul conducerii PNL, anunțau decizia BPN ”în ceea ce priveşte întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniştri şi secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare”, procurorii DNA percheziționau birourile lui Nelu Tătaru, precum și farmacia deținută de soția acestuia.

PNL sancționează doar unii penali liberali

Nelu Tătaru deschidea lista pentru alegerile parlamentare la PNL Vaslui, organizație pe care o și conduce. Deși conducerea PNL a decis rapid ca Tătaru să nu mai candideze din partea PNL la alegerile generale, trebuie amintit că în primăvara acestui an, liberalii nu au luat aceeași măsură în cazul lui Iulian Dumitrescu, lider PNL Prahova, care are, de asemenea, un dosar la DNA. Acesta a fost lăsat să candideze la alegerile locale pentru un nou mandat în fruntea CJ Prahova.

Întrebat de ce nu a fost luată aceeași măsură în cazul lui Dumitrescu, Ciucă a răspuns: ”Nu aveam birou politic național in acea zi (n.r. - în ziua în care procurorii au descins la Dumitrescu)”.Concluzia este că Nelu Tătaru a avut ghinionul să fie audiat în paralel cu ședința PNL. Altfel, și-ar fi continuat, cel mai probabil, cariera politică.

Adevărata miză a PNL în Guvern

Menținerea miniștrilor PNL în guvern are, de fapt, o miză mult mai mare pentru liberali. În ultimele zile, mai mulți lideri PNL au spus de nenumărate ori că nu pot lăsa domenii cheie precum Interne, Justiție sau Finanțe în an electoral.

Să ai cumva într-un scenariu dată la PSD toată puterea e un lucru extrem de periculos. Știm ce au făcut cu justiția. Când pun mâna pe justiție, colegii din PSD nu știu să respecte anumite standarde”, spunea ministrul liberal al Justiției, Alina Gorghiu, potrivit cotidianul.ro. În timp ce Florin Roman că "a abandona guvernarea înseamnă a da cale liberă PSD" să ocupe Ministerul de Interne în perioada alegerilor, Ministerul de Finanţe ca "să-şi îndestuleze aleşii locali" în această perioadă.

De aici putem concluziona că PNL vrea, de fapt, să rămână la guvernare pentru a controla în continuare domenii cheie precum Justiția, Internele sau Finanțele.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Cine sunt milionarii care au cumpărat sute de apartamente la Nordis. 152 de procese au fost deschise

3 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

4 Așa o fi?

5 Lovitură de teatru! / Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal după scandalul Nordis