Drumul blestemat pe care a murit Laura Stoica. Filmul teribilului accident din seara zilei de 9 martie 2006 VIDEO

Drumul blestemat pe care a murit Laura Stoica. Filmul teribilului accident din seara zilei de 9 martie 2006 VIDEO

Un teribil accident de circulaţie curma viaţa uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din România. În urmă cu 17 ani, Laura Stoica şi logodnicul acesteia se stingeau din viaţă pe DN2, în apropiere de Sineşti.

Tot pe DN2 București-Urziceni, în județul Ialomița, în apropiere de localitatea Coşereni, şi-a găsit sfârşitul cuplul de artişti basarabeni Aldea-Teodorovici, care, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, plecase din Bucureşti spre Chişinău.

Cei doi călătoreau pe bancheta din spate a maşinii, iar în faţă se aflau şoferul şi un alt pasager. La un moment dat, şoferul nu a mai putut controla maşina, la o viteză de peste 100 km/h, iar aceasta s-a izbit cu partea din spate într-un pom. Cei doi soţi au decedat, iar şoferul şi pasagerul din faţă au supravieţuit. Drumul Naţional 2 (DN2) este supranumit şi ”Drumul Morţii” din cauza numărului mare de accidente soldate cu victime.

Laura Stoica a murit pe 9 martie 2006, alături de bărbatul pe care îl iubea şi de copilul lor nenăscut. Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 21.00, în județul Ialomița, la 40 de kilometri de Bucureşti. Laura şi Cristi se aflau într-un Renault Clio, proprietatea solistei, care a fost lovit în plin, la o curbă, de o autoutilitară încărcată cu acumulatori. În accident a decedat în afara celor doi şi şoferul autoutilitarei.

Laura Stoica, una dintre cele mai îndrăgite artiste din România FOTO Arhivă

Laura Stoica, una dintre cele mai îndrăgite artiste din România FOTO Arhivă

Artista participase în acea seară fatidică la un recital în faţa Primăriei, cu ocazia zilei de 8 Martie. „A fost o seară foarte frumoasă. Înainte să intre pe scenă, eram cu ea şi cu Nico în culise şi în acel moment Laura ne-a spus că a rămas însărcinată. I-am urat felicitări şi ne-am îmbrăţişat. După recital, la o oră, am primit un telefon de la un şofer de pe Salvare, care îmi spunea că a găsit numărul meu în telefonul unei fete blonde care a murit într-un accident de circulaţie şi dacă cunosc pe cineva cu aceste semnalmente. Iniţial, nu mi-am dat seama, dar apoi am realizat“, a povestit în urmă cu câţiva ani, pentru Adevărul, Constantin Sava, la acea dată primarul oraşului Urziceni.

În acea seară cumplită de 9 martie 2006, Laura Stoica susţinuse un concert la Urziceni şi se întorcea la Bucureşti, la bordul unui Renault Clio, condus de logodnicul său, Cristian Mărgescu. Înainte de localitatea Sineşti, o Dacie Papuc a intrat pe contrasens şi a lovit în plin maşina celor doi.

Imagini înfiorătoare la fața locului

Impactul a fost extrem de violent, Renault-ul fiind proiectat 20 de metri pe câmp. Într-o secundă, s-au stins trei vieţi. Deşi echipajele SMURD au sosit imediat la faţa locului, cei doi nu au mai putut fi salvaţi.

Scena accidentului era incredibilă, parcă desprinsă din filme. Maşina era la câţiva zeci de metri distanţă de şosea, pe câmp, transformată într-un morman de fiare. La faţa locului au sosit, imediat, rude şi prieteni ale celor doi, care au aprins lumânări şi au rămas acolo tot timpul cât au durat cercetările de la faţa locului“, îşi amintește unul dintre polițiștii rutieri care au ajuns imediat la locul tragediei.

Un palmares bogat

Laura Stoica (numele complet Adriana Laurenţia Stoica) s-a născut la Alba Iulia, la 10 octombrie 1967. A copilărit la Târgovişte, unde s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986, secţia canto clasic, profesor Emil Niculescu. Ulterior, a participat la toate concursurile muzicale organizate în ţară pentru tinerele talente. A participat la multe festivaluri de muzică uşoară în anii '80, primul fiind cel de la Amara, în 1987, unde a luat premiul II. Au urmat festivalurile de la Ploieşti, Buzău, Deva şi altele.

În anul 1990 era solista Teatrului din Ploieşti, când s-a prezentat la preselecţia pentru Festivalul de la Mamaia. A câştigat preselecţia şi a participat la festival, unde a câştigat Premiul cel mare, premiul I, cu piesa „Dă, Doamne, cântec” de Viorel Gavrilă, pe versurile lui Eugen Rotaru. Tot atunci a primit şi alte premii: Premiul de telegenie al Carului 5 al TVR, Premiul publicaţiilor ''Melos'' şi ''Adevărul'', Premiul Asociaţiei Artiştilor Profesionişti din România, Premiul Ansamblului Tineretului din Bucureşti.

În 1991, a lansat single-ul „Un actor grăbit”

Editat în 800 de exemplare care s-au vândut în totalitate în ziua lansării, potrivit site-ului www.laurastoica.ro. Tot în 1991 a primit premiul revistei „Pop, Rock & Show” pentru Cea mai bună voce pop feminină a anului, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. Laura Stoica a fost considerată de mulţi muzicieni cea mai bună voce feminină rock din ţara noastră şi una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi ale scenei muzicale autohtone.

Pe lângă numeroasele premii obţinute, Laura Stoica a avut o bogată activitate concertistică. În perioada 1990-2005, a evoluat în peste 700 de concerte şi spectacole, pe scenele româneşti şi în străinătate. În 1995, a cântat alături de Ricchi e Poveri la Constanţa şi Galaţi, dar şi alături de Samantha Fox, la Sala Palatului din Bucureşti. A efectuat turnee în Bulgaria (1991), Israel (1997), Malta (2001), SUA (2001, 2002-2003).

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”