Drum vechi de 70 de ani, deformat din cauza caniculei

Drum vechi de 70 de ani, deformat din cauza caniculei

Autoritățile din Iași intervin de urgență la lucrările de infrastructură pentru a reduce din efectele negative ale vremii. Este vorba despre lucrări punctuale la un drum județean, unde dalele de beton s-au dilatat pe fondul caniculei, și un segment de cale ferată „măcinat” de-a lungul timpului de umiditatea constantă, anunță Ziarul de Iași.

Pentru drumul județean 248B, zona Bogonos, Consiliul Județean (CJ) Iași s-a întrunit ieri în ședință extraordinară și a alocat fondurile necesare pentru lucrări în regim de urgență în vederea reabilitării a câtorva dale de beton care „au suferit fenomenul de dilatație în urma temperaturilor caniculare din ultimele zile”, conform șefilor CJ.

„Căldurile foarte mari au făcut ca aceste dale, care au o vârstă de aproape 70 de ani, făcute după tehnica de atunci, fără armături și cu rosturile de dilatație care nu mai corespund, să cedeze în această manieră”, a detaliat Marius Dangă, vicepreședinte al CJ.



Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii