Dronele „rătăcite“ ale Rusiei în statele vecine Ucrainei, mod de testare a sistemului de apărare antiaeriană al acestor țări NATO

Dronele „rătăcite“ ale Rusiei în statele vecine Ucrainei, mod de testare a sistemului de apărare antiaeriană al acestor țări NATO

Rusia testează sistemul de apărare antiaeriană al Poloniei, a declarat generalul de brigadă polonez Tomasz Drewniak pentru Radio RMF24 pe 27 august, după ce o dronă rusească a zburat în spațiul aerian polonez pe 26 august, pe fondul unui atac aerian masiv asupra Ucrainei.

O dronă rusească Shahed a intrat în spațiul aerian polonez, luni/ FOTO:Arhiva

O dronă rusească Shahed a intrat în spațiul aerian polonez, luni/ FOTO:Arhiva

Un obiect aerian neidentificat, probabil o dronă kamikaze de tip Shahed, a survolat Polonia timp de peste 30 de minute în dimineața zilei de 26 august, înainte de a dispărea, a declarat armata poloneză.

Potrivit RMF24, obiectul neidentificat nu a fost încă găsit după două zile de căutări la care au participat peste o sută de soldați polonezi în regiunea Lublin.

Drona ar fi intrat în spațiul aerian polonez la ora 6:43 din direcția Cervonograd din regiunea Liov.

„Prin lansarea dispozitivului pe teritoriul nostru, rușii verifică cum este ridicat sistemul nostru, la ce oră ridicăm forțele de alertă în aer”, a declarat generalul Drewniak pentru RMF24.

Reacția Poloniei la intrarea dronei în spațiul său aerian poate oferi Rusiei „o mulțime de informații valoroase, care sunt apoi utile pentru planificarea oricărei operațiuni”, a declarat generalul Drewniak.

De exemplu, incidentul arată lanțul de comandă polonez și „de cât timp avem nevoie de la primirea unui semnal de recunoaștere până la luarea unei decizii, decolarea unui avion și așa mai departe”, a spus el.

Rusia a vizat 15 din cele 24 de regiuni ale Ucrainei pe 26 august, lansând peste 200 de rachete și drone în cadrul celui mai mare atac aerian împotriva Ucrainei.

Comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mikola Oleșciuk, a raportat în seara zilei de 26 august că Ucraina a doborât 102 rachete și 99 de drone din cele 127 de rachete și 109 drone lansate de Rusia în timpul atacului.

„În plus, mai multe drone au fost pierdute pe teritoriul Ucrainei, alte două au trecut frontiera de stat cu Belarus”, a declarat Oleșciuk.

Grupul belarus de monitorizare Hajun a informat la 27 august că cel puțin șase drone rusești au zburat în afara cursului și au intrat în spațiul aerian al Belarusului în timpul atacului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un vrăjitor eretic, care umbla cu chiromanția, hipnoza, yoga și alte nebunii nu poate fi sfânt” / Petiție împotriva canonizării călugărului Arsenie B…

2 Țiriac i-a luat mașina Ionelei Cozmiuc înapoi: motivul din spatele unui gest surprinzător

3 Miliardarul John Foley spune că și-a pierdut toți banii: „Au fost pe hârtie”

4 Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova

5 Imagini șoc în Capitală. Un bărbat a fost filmat cu un cuțit înfipt în spate, în urma unui scandal