Drama Ucrainei, savurată la noi: „O țară fără recunoștință față de România! I-am ajutat și ne-au jignit“

Drama Ucrainei, savurată la noi: „O țară fără recunoștință față de România! I-am ajutat și ne-au jignit“

România a zdrobit Ucraina la Euro 2024, scor 3-0, iar această partidă a devenit una istorică pentru fotbalul nostru, după cum Adevărul a explicat aici.

Fanii Ucrainei au suferit enorm, văzând partida cu România. FOTO: Facebook

Fanii Ucrainei au suferit enorm, văzând partida cu România. FOTO: Facebook

Rezultatul de la Munchen a făcut valuri în lumea fotbalului internațional, dar mai ales la noi, în țară. Pentru simplul motiv că foarte puțini oameni au crezut că tricolorii sunt capabili de a furinza o astfel de partidă de mare calitate. În plus, înaintea meciului de ieri, presa din Ucraina a catalogat România ca fiind o națională slabă și a scos în evidență, pe bună dreptate, mediul toxic din fotbalul nostru.

Astfel de articole din presa ucraineană i-au indignat pe mulți români. De aceea, după acest 3-0 categoric de la Munchen, Ionel Ganea (50 de ani) s-a dezlănțuit, în dialog cu gsp.ro , și a spus, răspicat, că a savurat succesul de la Euro tocmai pentru că rezultatul a fost o „palmă“ pentru presa ucraineană.

Ce a declarat Ionel Ganea?

*Ucraina ne-a tratat de sus. Presa lor ne-a făcut în toate felurile. Rușinos! Noi i-am ajutat în toți acești ani, e urât să ne jignească așa. E o țară fără recunoștință! Dar le-am arătat cum e cu fotbalul. Stanciu a tras echipa după el, Drăguș a fost mereu periculos, Niță a dat siguranță.

*Apărarea a fost impecabilă. Ei ce-or fi zis, că dacă au bătut Moldova cu 4-0 la fel o să fie și cu noi?! Uite că nu prea s-a pupat matematica lor cu meciul de azi. Degeaba au jucători valoroși, sunt egoiști, ai noștri sunt o echipă.

*Meciul cu Ucraina e cel mai bun al naționalei nostre după foarte mult timp. Dacă mă gândesc, n-am mai văzut România să joace așa perfect de la meciul ăla al nostru cu Anglia, de la Euro 2000. Nu sunt subiectiv când spun asta, chiar așa cred. E un rezultat mare pentru această generație.

*Felicitări băieților, antrenorilor, tuturor! Poate să fie un restart pentru această generație. Poate să vină Belgia! Cu atitudinea pe care am avut-o azi, cu acest joc colectiv, putem scoate un rezultat care să ne ducă în optimi.

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii