Dragneo, o ai înfiptă p-a groasă, nu-i așa? Cum era aia cu tu nu faci cadou voturile unor persoane sau instituții, SCLAVULE?

Dragneo, o ai înfiptă p-a groasă, nu-i așa? Cum era aia cu tu nu faci cadou voturile unor persoane sau instituții, SCLAVULE?

Dragneo, o ai înfiptă p-a groasă, nu-i așa? Cum era aia cu tu nu faci cadou voturile unor persoane sau instituții, SCLAVULE? 11 decembrie 2016. La cateva minute dupa ce sondajele dadeau castigator PSD cu un scor zdrobitor de peste 45%, Liviu Dragnea declara ca "nu am de gând să fac voturile cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții", cu referire clara la presupusi lideri de partid cu legaturi cu serviciile secrete. A urmat odiseea propunerii lui Sevil Shhaideh, refuzata de Iohannis, si numirea lui Sorin Grindeanu, cu studii la SRI. Cand l-a dat jos pe Grindeanu din fruntea Guvernului, Dragnea tot la serviciile secrete a facut aluzie. Azi, cand l-a nominalizat pe Mihai Tudose, conferentiar universitar la SRI si cu doctorat luat la SRI, Dragnea a anuntat ca nu a avut niciodata vreo umbra de dovada ca Tudose ar avea dubla comanda.

Cronologia declaratiilor lui Liviu Dragnea:

Dupa nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier:

Eu nu am avut niciodată vreo umbră de dovadă, în ultimii ani, că Mihai Tudose ar avea dublă comandă. Au fost momente tensionate în PSD în ultimii ani, în care nici eu, nici alţi colegi nu am văzut nicio ezitare la el în timpul luării unor decizii importante pentru partid. Aş fi văzut în acea perioadă, aş fi simţit dacă există o altă comandă la Mihai Tudose în afara comenzii guvernamentale sau - în chestiuni politice - în afara convingerilor de la partid. Convingerea mea este că nu are dublă comandă şi - cu excepţia celor patru colegi, cărora le respect opţiunea şi votul - se pare că nici ceilalţi colegi din CEx nu au părerea că Mihai Tudose are dublă comandă. Eu nu am văzut în toţi anii vreo ezitare din partea lui Mihai Tudose în ceea ce priveşte poziţia lui de PSD-ist (luni, 26 iunie, News.ro).

Dupa ce Sorin Grindeanu a refuzat sa demisioneze din functia de premier, asa cum i-o ceruse partidul:

"După viteza în care se organizează toate aceste acţiuni devine clar că nu este un plan făcut pe genunchi ieri, aseară sau astăzi. Nici eu, nici colegii mei nu am bănuit că această intenţie anunţată acum o lună că urmează o analiză a activităţii guvernamentale va stârni asemenea scandal. Şi că vom descoperi, fără să vrem, un plan de care noi habar nu aveam, care nu are nicio legătură cu guvernul sau cu PSD. Încă o dată, PSD este sub asediu şi nu este sub asediu politic, pentru că nu am văzut în afară de o mică acţiune de sprijin din partea USR pentru Sorin Grindeanu alte acţiuni politice. Nu îmi dau seama exact cine sunt cei care stau în spatele acestei acţiuni, dar este o coordonare profesionistă" (15 iunie, Agerpres).

Dupa ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh ca premier:

"După alegeri am sperat că și dl Iohannis și oamenii și instituțiile cu care se consultă au înțeles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor și nici jocuri oculte. Se pare că m-am înșelat. Acești oameni nu înțeleg", a arătat Liviu Dragnea. (27 decembrie, Agerpres)

“Nu sunt sigur, dar nu cred că vreun serviciu, sau cel puţin nu cred că SRI, de exemplu, a influenţat această decizie. Aşa cred eu, poate am o părere greşită. Nu am decât evaluări. Pentru că SRI a dat aviz pozitiv şi când a fost numită secretar de stat şi când a fost numită ministru şi era căsătorită cu acelaşi om. La ce s-a ajuns, să se distrugă o familie, să aud şi să văd lucruri care îmi aduc aminte de Evul Mediu, de xenofobie şi de teorii din astea de desene animate, să ştiţi că îmi arată o foarte mare disperare din partea unora. Eu vreau să le spun ceva: majoritatea în Parlament o avem, îmi pare rău că nu au fost conştienţi de asta. Chiar avem majoritate în Parlament şi Parlamentul, aşa cum am spus când am fost ales preşedintele Camerei, este locul unde se fac legi, dar este şi locul unde se stopează abuzurile generate de anumite legi. Nu mă pot lungi cu Guvernul la nesfârşit până la urmă, dar puterea supremă în acest stat o are Parlamentul” (27 decembrie, Agerpres)

Dupa nominalizarea lui Sevil Shhaideh ca premier:

“Eu vă garantez că orice altă propunere din PSD sau, mă rog, poate cu două - trei excepţii, care au trecut pe la o anumită academie, o făceam era găsit că încă de la grădiniţă avea simpatii Al-Qaeda sau alte reţele" (27 decembrie, Agerpres)

"Cred că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există vreo problemă de securitate sau vreo problemă în ceea ce priveşte această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei, şi chiar le cer public şi prieteneşte, că ne cunoaştem foarte bine. (...) Eu îl cunosc pe acest om.
“Doamna Sevil a fost ministru în guvern, atunci nu au avut o problemă serviciile? Atunci nu au avut nicio problemă cei care vorbesc acum? Să fim serioşi. Văd că vin întrebări dintr-o televiziune care este foarte românească, am înţeles şi îngrijorări. Nu există asemenea riscuri. Cine o cunoaşte pe Sevil Shhaideh ştie că e o femeie foarte serioasă, foarte muncitoare şi foarte cuminte” (22 decembrie)

Imediat dupa alegerile Parlamentare, cand PSD a castigat cu cel mai mare scor dupa 1992:

"Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții, nici nu am de gând să le tratez cu indiferență.” (11 decembrie, Agerpres)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO George Simion, îngropat definitiv de Diana Șoșoacă! / „Simion este format de serviciile secrete și nici prea straight nu este”

2 O imagine cât o mie de cuvinte...

3 O informație care dă fiori, dar spune multe și despre ce se știe în „marile cancelarii”

4 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă

5 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?