Dragnea i-ar fi propus lui Sebastian Ghiță să colaboreze cu Coldea: „mr. prezi, vă gândiți cum sună?”

Dragnea i-ar fi propus lui Sebastian Ghiță să colaboreze cu Coldea: „mr. prezi, vă gândiți cum sună?”

Sebastian Ghiță susține, într-o declarație pentru Adevărul, că Liviu Dragnea i-ar fi propus să colaboreze cu Florian Coldea și cu Mirona Filipoiu, o apropiată a fostului șef operativ al SRI, pentru a scăpa de problemele penale. Afirmațiile vin după ce Anca Alexandrescu, fosta colaboratoare a lui Dragnea, a dezvăluit ca fostul șef PSD ar fi mers de mai multe ori la Belgrad.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea face afaceri cu energie cu fostul șef al SRI, Florian Coldea. Foto: Arhivă

Conform afirmațiilor făcute de Anca Alexandrescu, fostul președinte al PSD a călătorit în capitala Serbiei, Belgrad, pentru o întrevedere cu fostul deputat Sebastian Ghiță. Liviu Dragnea i-ar fi promis acestuia că, în cazul în care va colabora cu Mirona Filipoiu și Florian Coldea , va scăpa de problemele pe care le are cu legea.

Domnule Dragnea, am o rugăminte: postați pe pagina dvs. de socializare cum a fost când v-ați dus în Serbia anul acesta, la Sebastian Ghita, și i-ați propus să colaboreze cu dl. Dănuț Ungureanu, cu dna. Mirona Filipoiu si cu dl. Coldea într-o firmă de energie, să le dați 50% din profit și, în schimb, ei se vor asigura ca dl. Ghiță nu va mai avea nicio problemă cu Justiția.

Ia, vă rog eu frumos, faceți acest exercițiu și aduceți-vă aminte cum a fost când v-ați dus la Belgrad, la dl. Ghiță, și i-ați făcut această propunere.

Pe cei interesați, îi rog să îl sune pe dl. Ghiță, să verifice dacă este adevărat ce spun eu", a spus luni seara, 22 iulie, Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii „Culisele Statului Paralel", conform Realitatea.

Anca Alexandrescu a fost consiliera lui Dragnea când acesta era liderul PSD, iar acum este realizator la Realitatea TV.

Declarațiile lui Sebastian Ghiță

Contactat de „Adevărul”, fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat, în exclusivitate:„Domnul Liviu Dragnea a venit la Belgrad de cateva ori și ne-am întâlnit.

M-a surpins cu această propunere a dânsului să lucrez pentru această doamnă Mirona despre care mi-a spus că este un general din Servicii asociată cu domnul Coldea.

Mi-a spus și că dânsul a verificat puterea lor imensă în justiția română și că dacă accept să lucrez pentru echipa Mirona - Coldea... nu voi mai avea niciodată probleme în justiție.

I-am spus...«Mr. Prezi», suntem noi... Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea... vă gândiți cum sună ceea ce îmi propuneți ? Ăștia v-au băgat în închisoare și pe dvs. și pe rudele lui Ponta.

L-au demis pe Maior cu forța ca să îl pună pe Dâncu prim-ministru și pe Monica Macovei președintă. Liviu Dragnea mi a răspuns cumva... abătut și încurcat: «Da... câteodată și eu mă mir cum am ajuns în această situație»".

Sebastian Ghiță a confirmat pentru „Adevărul” ca întâlnirea în care s-a purtat discuția a avut loc pee 19 martie 2024.

Întrebat fiind în ce ar fi constat colaborarea, fostul deputat a declarat că nu a înțeles exact.

Referitor la afacerile dintre Liviu Dragnea și Florian Coldea, Sebastian Ghiță a răspuns: „Dânsul (n.red Liviu Dragnea) mi-a spus ca este implicat în afaceri cu energie cu Coldea și Mirona. Romelectro și alte afaceri de trading de energie”.

Totodată, întrebat dacă a fost informat de Liviu Dragnea dacă propunerea de a lucra cu Florian Coldea a fost ideea sa sau un mesaj al fostului șef al SRI, Ghiță a declarat: „Mi-a spus că e un mesaj de la Coldea și această generaleasă Mirona (sau daca nu cumva Dragnea era naiv)”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii