Dragnea despre Legea offshore: Nu am considerat că a fost o acţiune de rea-credinţă a colegilor de la ALDE

Dragnea despre Legea offshore: Nu am considerat că a fost o acţiune de rea-credinţă a colegilor de la ALDE

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, susţine că nu există "rea-credinţă" din partea partenerilor de guvernare în ceea ce priveşte discuţiile privind Legea offshore.

El a declarat miercuri seară, într-o emisiune la România TV, că retrimiterea la comisiile din Camera Deputaţilor a raportului la Legea offshore ar putea să fi fost generată de faptul că "nu a fost o comunicare foarte bună".

"Sunt sigur că nu are nicio legătură acţiunea colegilor noştri de astăzi cu negocierile pe care ALDE European le face. Nu ştiu... Am înţeles că nu au avut acces la informaţii, aşa au spus. Astăzi ne-am trezit în faţa unei aritmetici simple şi nu am vrut să intrăm cu legea la vot, pentru că noi singuri, ca partid, încă nu avem majoritate în Parlament. Va fi o săptămână sau două de dezbateri. Le-am cerut colegilor mei să fie dezbaterile transmise în direct şi să se discute cu cifrele pe masă, pentru ca fiecare argument pro sau contra să fie înţeles de fiecare român şi fiecare să îşi asume pe baza unor cifre şi să înţeleagă fiecare cetăţean din România ce avantaje sau dezavantaje produce un amendament sau altul. Eu nu am considerat că a fost o acţiune de rea-credinţă a colegilor de la ALDE. Poate s-a greşit în comisie, poate nu a fost o comunicare foarte bună, dar o să vedem în săptămâna sau cele două săptămâni care urmează care este de fapt dorinţa fiecărui grup politic", a afirmat Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a subliniat că "Legea offshore este o lege de importanţă uriaşă pentru România", ea putând crea avantaje majore ţării, printre care independenţă energetică, acces la gaze ieftine şi resurse pentru dezvoltarea infrastructurii.

"Aici ne jucăm, pe de o parte, cu accesul la resurse, pentru a dezvolta economia românească, pentru a da posibilitatea atât economiei româneşti să aibă acces la gaze ieftine, cât şi consumatorilor casnici să aibă acces la reţea de distribuţie de gaze. Al doilea avantaj: să devenim independenţi energetic, să ne rupem de dependenţa energetică de Rusia. Şi al treilea avantaj: câteva zeci de miliarde de dolari care să intre în visteria României şi care să intre la dezvoltarea infrastructurii şi la finanţarea altor investiţii strategice", a spus Dragnea.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, cu 210 voturi "pentru" şi o abţinere, retrimiterea la comisii pentru o săptămână a raportului la Legea offshore.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale au fost luaţi pe nepregătite de o serie de modificări aduse proiectului legii offshore şi a cerut Ministerului de Finanţe să prezinte evaluări din care să reiasă impactul pe care îl au amendamentele propuse.

El a subliniat că în privinţa Legii offshore nu există "o dispută pe fond" cu PSD, fiind doar "o chestiune de procedură", menţionând că două amendamente adoptate de colegii săi din ALDE au fost preluate, semnate de PSD, fără să fie trecuţi ca iniţiatori parlamentarii ALDE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

4 Foarte interesant!

5 „Un pas foarte mare spre începerea celui de-al Treilea Război Mondial”. Reacția Rusiei după ce Biden a permis Ucrainei să utilizeze rachete americane