Dragnea, cârtița lui Băsescu în PSD. Dezvăluiri DEVASTATOARE!
De ce GIO (grup infractional organizat) Teleorman a fost incriminat abia acum este o intrebare legitima, fiind vorba despre o activitate infractionala care, potrivit procurorilor, dureaza din 2001 si a produs prejudicii uriase statului roman. A fost protejat? Si daca da, cine l-a protejat?
Un raspuns transant si foarte bine argumentat vine de la fostul presedinte al ANRMAP din perioada Guvernului Boc, Cristina Traila: Liviu Dragnea a fost protejat de Traian Basescu, dezvăluie Ioana Ene Dogioiu pe Ziare.com .
"In martie 2011 a existat un raport al auditului Comisiei Europene care a verificat 4 consilii judetene, dintre care trei au primit posibile corectii financiare privind fondurile europene, pe care ulterior statul roman le-a si acceptat. Propunerea Comisiei Europene a fost de 100% corectie financiara", povesteste Cristina Traila.
"Ulterior ANRMAP, ca autoritate de control in zona achizitiilor publice, s-a sesizat si a declansat un control la CJ-urile vizate. Raportul ANRPAM a fost facut public in 28 septembrie 2011 si a fost transmis tuturor institutiilor abilitate, incepand cu DNA si Consiliul Concurentei", spune dna Traila.
Dar ce sa vezi?
"In interiorul Ministerul Dezvoltarii au existat discutii si in urma unei negocieri intre autoritatea contractanta (CJ Teleorman - n.red) si Ministerul Dezvoltarii s-a ajuns la o corectie de 8%, care nici nu stiu sa fi fost achitata de CJ. Ulterior, a venit o OUG, in vremea Guvernului Ponta, in urma careia toate aceste corectii au fost preluate de stat. Conflictul dintre mine, Traian Basescu si Elena Udrea a pornit de la acest control, si pentru asta s-a cerut inlocuirea mea din functie vreme de un an de zile, insa Emil Boc a refuzat", spune Cristina Traila.
Raportul din 2011, privind felul in care CJ Teleorman condus de Liviu Dragnea a folosit fondurile europene pentru lucrari de reabilitare si modernizare a retelei de drumuri, nu mai poate fi accesat pe Internet, dar a ramas declaratia dnei Udrea, care punea reducerea corectiei pe seama faptului ca "reprezentantii autoritatilor locale au dat dovada de buna-credinta".
Deci raportul ANRMAP constata in 2011 ca fondurile europene au fost fraudate 100% in trei judete, iar la Ministerul Dezvoltarii, condus de dna Udrea, corectia a fost redusa in cazul dlui Dragnea de la 100% la 8%.
Dar ANRMAP trimitea toate rapoartele, deci si pe acesta la DLAF, "filiala" OLAF in Romania. Asa se face ca acele constatari nu au fost pierdute si s-au intors acum, se pare, in dosarul deschis ca urmare a sesizarii OLAF. De altfel, surse apropiate anchetei spun ca Raportul din 2011 este proba in noul dosar Dragnea- Tel Drum.
Ce a facut DNA in 2011 cu acel raport despre care dna Traila sustine ca i-a fost transmis? Nimic. DNA nu a confirmat in baza Legii 544 ca in 2011 ar fi fost deschis un dosar in baza Raportului ANRMAP privind CJ Teleorman, iar din informatiile mele, el nici nu a fost deschis vreodata, nici macar in rem.
Multi au crezut, pacaliti de masinaria de propaganda luju.ro, ca dosarul clasat in octombrie 2013 de DNA referitor la suspiciuni in privinta Tel Drum se refera la faptele anchetate acum. Fals!
Dosarul inchis in octombrie 2013 fusese deschis hat in urma, adica in 2009, dupa cum apare chiar in documentele postate de luju.ro, cu doi ani inainte de controlul din 2011, si instrumentat (sau nu) vreme de 4 ani, de procurorul Doru Tulus, deci nu avea cum sa se refere la fraudele din raportul facut de ANPMAP in 2011.
Mai mult, daca ar fi fost aceleasi fapte, redeschiderea unui dosar clasat nu se mai poate face decat prin decizia instantei. Cat timp DNA nu a cerut vreo redeschidere, e clar ca e vorba despre fapte noi.
In 2011, procurorul sef al DNA era Daniel Morar. Tot Daniel Morar era procuror sef DNA si in 2010, cand a fost clasat, cu NUP, si alt dosar Tel Drum la care a facut referire Laura Codruta Kovesi intr-un interviu pe care mi l-a acordat in urma cu cateva luni.
Lumea vorbeste intens despre faptul ca ar mai fi existat un dosar Tel Drum si in 2008, clasat la randul sau, dar si cateva sesizari ale SRI prin 2009 si 2011, privind tot Tel Drum, despre care nu stim daca au fost anchetate cat de cat si nu doar arhivate fara sa fi fost vazute de ochiul vreunui procuror.
In privinta dosarelor Tel Drum, in baza Legii 544, DNA spune doar ca: "Pana in acest moment, societatea la care faceti referire a avut calitatea de suspect sau inculpat doar in dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 828/VIII/3 din 18 august 2017.
Pe rolul DNA nu au fost identificate alte dosare in care societatea respectiva sa fi avut calitatea de invinuit/suspect sau de inculpat si fata de care sa se fi dispus vreo solutie de netrimitere in judecata." Deci nimic nu a fost anchetat dincolo de zona in rem.
As mai adauga niste elemente circumstantiale, interesante. Fapte. De exemplu, acela ca Liviu Dragnea provine din PD, partid din care in 2000 s-a cerut in PSD.
Exista si o declaratie a fostului presedinte al Organizatiei PSD Teleorman, Teodor Nitulescu, potrivit caruia, dl Dragnea ar fi contribuit la finantarea campaniei lui Traian Basescu din 2009.
Cine i-a urmat Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii? Cumva Liviu Dragnea? Ati auzit vreo tulburare, vreo sesizare, vreo dezvaluire?
Si in baza acestor fapte, au existat voci autorizate care mi-au spus ca Liviu Dragnea ar fi fost ani de zile cartita lui Traian Basescu in PSD.
Daca protectia a existat, dupa cum exista indicii clare in opinia mea, din protectia lui Traian Basescu pentru Liviu Dragnea nu a mai ramas mare lucru.
Omul e condamnat intr-un dosar trimis in instanta dupa ce sefia DNA a fost preluata de dna Kovesi, Dosarul Bombonica se apropie de final si pentru el Dragnea a intors tara cu fundul in sus in iarna, cu uriase costuri politice, ceea ce nu cred ca ar fi facut daca era sigur de protectie. Si iata acum acest urias dosar Tel Drum.
Si nu ma mir, cat timp este deja aproape un fapt oficial ca Traian Basescu nu a vrut-o pe LCK la DNA in 2013 cu nimic mai mult decat PSD. Trocul Ponta - Basescu a fost Nitu pentru Bica. Iar LCK a venit la categoria "impuse" euroatlantice.
In schimb, de la CCR, unde este acum judecator, si din informatiile mele presedinte de facto, Daniel Morar, trimis la Curtea Constitutionala de Traian Basescu, pentru Liviu Dragnea au venit numai cadouri.
CCR a impus introducerea pragului pentru prejudiciu in infractiunea de abuz in serviciu, CCR a refuzat sa declare neconstitutionala OUG 13, CCR a blocat ancheta in cazul OUG 13, CCR a incercat sa o trimita pe LCK in fata unei comisii parlamentare cu incalcarea propriei jurisprudente, in toate aceste dosare dl Morar fiind de partea opiniei majoritare impotriva DNA, de partea intereselor lui Liviu Dragnea.
Joi urmeaza un dosar cheie la CCR - dosarul Belina, mai precis sesizarea facuta de Calin Popescu - Tariceanu privind un conflict de natura constitutionala declansat prin faptul ca DNA si-a permis sa ancheteze circumstantele emiterii unor hotarari de guvern care trec practic o parte din Dunare in administrarea unei firme private, Tel Drum, a carei legatura cu Liviu Drangea este de acum documentata oficial.
Ca nu exista niciun conflict a explicat pentru Ziare.com unul dintre cei mai reputati juristi ai acestei tari, profesor universitar si fost judecator la Tribunalul UE, Valerius Ciuca: "Nici dupa minimala interpretare strict literala nu si-a depasit competentele. Atunci cand sunt elemente clare ce indica o operatiune de lobby ilegala, imorala, ilegitima, chiar daca ar fi vorba de lege, este cel putin amoral sa incapsulezi in sacralitati si imunitati nelegitime astfel de fapte."
Miza nu este insa aplicarea legii. Miza este oprirea anchetei, pentru ca ea sa nu ajunga la Liviu Dragnea, apararea dnei Shhaideh ca sa nu vorbeasca despre Liviu Dragnea. Dar o eventuala admitere a sesizarii lui Calin Popescu Tariceanu va avea un efect cu mult mai amplu decat salvarea lui Liviu Dragnea.
Daca in cazul OUG 13, tot prin admiterea unui conflict, CCR a introdus imunitatea ministrilor in procesul de emitere a ordonantelor, admiterea sesizarii Belina va avea ca efect imunitatea ministrilor pentru emiterea de HG. Care se va duce si spre autoritatile locale. Si de aici deschiderea portii pentru infinite hotii.
In plus, prejudiciul din acest dosar nu ar mai putea fi recuperat, Belina ar ramane la Tel Drum, deci la Liviu Dragnea.
Asta ar fi pretul pentru ca Dragnea sa mai fie salvat o data. Sunt curioasa cum va vota dl Daniel Morar in acest dosar.