Dr. Vlad Ciurea despre cum afectează canicula creierul: „Este ca și cum l-am expune la un cuptor, suferă imens”

Dr. Vlad Ciurea despre cum afectează canicula creierul: „Este ca și cum l-am expune la un cuptor, suferă imens”

Reputatul medic neurochirurg, prof dr. Vlad Ciurea, avertizează asupra faptului că creierul suferă „imens” din cauza caniculei. De aceea, specialistul recomandă să consumăm în această perioadă „lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate”.

Medicul neurochirug Vlad Ciurea FOTO Adevărul

Medicul neurochirug Vlad Ciurea FOTO Adevărul

„Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei. Putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru. Cel puțin până după ora 17:00-18:00 după amiază”, susține prof. dr. Vlad Ciurea, la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Pentru a trece cu bine peste această perioadă caniculară, dr. Vlad Ciurea spune că trebuie să consumăm „lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”.

Dr. Vlad Ciurea: Canicula afectează întreg organismul, nu numai creierul

„Acest fenomen, care se numește caniculă, afectează întreg organismul. Iar noi, care totuși suntem într-o climă temperată, dintr-o dată avem căldură, peste căldură, peste căldură și atunci când anumite temperaturi se mențin ridicate, apare fenomenul de caniculă. Canicula înseamnă acest val de aer cald, nu mai este niciun fel de boare de vânt, de răcoare, și afectează întreg organismul, nu numai creierul. Respirația, digestia, pielea, totul suferă!”, explică medicul Vlad Ciurea.

În ceea ce privește partea cerebrală , ea suferă imens din cauza caniculei, susține reputatul neurochirurg

„Cea mai bună protecție este să nu ieșim afară la orele respective. Este foarte greu. Dar dacă trebuie să ieșim afară, trebuie să ne protejăm în general capul, cu aceste pălării albe care ne fac foarte bine și să bem lichide și să nu stăm mult în soare puternic. Pentru că substanța aceea nobilă, substanța cerebrală, va fi expusă acestei călduri excesive și orice persoană înțelege că această căldură excesivă, când am intrat într-o cameră caldă, caldă, caldă, tot organismul suferă. Dar căldura perpendiculară asupra craniului, a cutiei craniene, a pielii capului, asupra firului de păr și asupra creierului este ca și cum l-am expune la un cuptor”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii