Două țări africane au decis împușcarea elefanților pentru asigurarea hranei localnicilor loviți de secetă

Două țări africane au decis împușcarea elefanților pentru asigurarea hranei localnicilor loviți de secetă

Din cauza secetei extrem de puternice, guvernatorii a două țări africane au decis uciderea elefanților pentru asigurarea hranei localnicilor, potrivit CNN.

Două țări au decis uciderea elefanților din cauza secetei și foametei/FOTO: Shutterstock

Două țări au decis uciderea elefanților din cauza secetei și foametei/FOTO: Shutterstock

În august, Namibia a anunțat că va sacrifica 723 de animale, inclusiv 83 de elefanți, 30 de hipopotami și 300 de zebre. Luna următoare, Zimbabwe a autorizat sacrificarea a 200 de elefanți. Ambele țări spun că reducerea numărului de exemplare este mai degrabă benefică, deoarece resursele se micșorează pentru a întreține exemplarele rămase.

Vânătoarea va fi realizată de profesioniști. Este „foarte uman”, a spus un cercetător de la Camera Namibiană de Mediu, spre deosebire de animalele de fermă strânse în camioane înainte de a fi ucise în abatoare. Carnea va fi apoi distribuită celor care au nevoie.

Ecologiștii s-au arătat revolați însă și au considerat crude aceste măsuri. Astfel de măsuri sunt în stare să creeze un precedent periculos, potrivit acestora. De asemenea, sunt de părere că uciderea populației de elefanți va duce la intensificarea conflictelor dintre om și elefant.

Însă, cei care susțin sacrificarea animalelor, critică perspectiva ecologiștilor, spunând că nu au niciun drept să le spună țărilor africane cum să procedeze și că animalele nu pot fi mai presus decât oamenii.

Zimbabwe a declarat stare de dezastru național în aprilie. În mai, Namibia a declarat stare de urgență, deoarece jumătate din populația sa se confruntă cu niveluri ridicate de insecuritate alimentară acută. Recoltele din Africa de Sud s-au uscat, animalele au murit, iar 70 de milioane de oameni au nevoie de hrană.

În Namibia , se află 21.000 de elefanți potrivit unui sondaj din 2022. Acest lucru este o problemă pentru localnici, deoarece animalele le distrug recoltele, rănesc animalele și ucid oameni.

„Fauna sălbatică din Namibia a supraviețuit, dar s-a diminuat în ultimii 12 ani de secetă”, a declarat Izak Smit, președintele Desert Lions Human Relations Aid

Purtătorul de cuvânt al guvernului din Namibia, Muyunda a spus că argumentul actului crud al sacrificiului ignoră suferința prin care trec africanii în momentul de față din cauza secetei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Spectatori tratați pentru greață severă la Opera din Stuttgart, după o piesă cu sex nesimulat și piercing live, criticată de Biserică

2 Voi ați citit ce scrie ziarul local Vremea Nouă despre „cazul Tătaru”?

3 Odrasla lui Dragnea, și divorțat, și cu banii luați. Și-a dat fosta soție în judecată pentru „partaj bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”

4 Așa o fi?

5 VIDEO Loredana, noi imagini ale scufundării în abis...