Două persoane, între care și o funcționară de la Finanțe Ploiești, au fost reținute de DNA pentru trafic de influență
Două persoane, între care și o funcționară din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, au fost reținute miercuri, 5 iunie, și sunt acuzate de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.
Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București. Foto: pixabay (Arhivă)
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 iunie 2024, a inculpaților: G.M., pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, NAE NICOLETA LUCIA, consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență”, se arată în comunicatul de presă al DNA.
Conform procurorilor, în perioada ianuarie- iunie 2024, G.M., direct sau prin intermediul funcționarei din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, „pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăți comerciale ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat”.
În acest sens, marți, 4 iunie, G.M a fost surprins în momentul în care a încasat de la afacerist suma de 20.000 de euro.
„Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 05 iunie 2024, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul cu pricina.
Sursa: adevarul.ro