Două mașini electrice chinezești vor fi disponibile în România. Când încep vânzările: „Ne așteptăm să aducem un impuls semnificativ”
Constructorul auto european Stellantis a înființat o societate mixtă cu Leapmotor, o companie chineză de vehicule electrice, care va începe să vândă vehicule electrice în nouă țări europene în cursul acestui an, inclusiv în România.
Stellantis lansează o nouă marcă chineză de mașini în România FOTO X/ @auto_moto_pl
Vânzările vor începe în septembrie în Belgia, Franța, Italia, Germania, Grecia, Olanda, România, Spania și Portugalia, a declarat Carlos Tavares, CEO al Stellantis, în cadrul unui eveniment de presă din Hangzhou, potrivit euronews.com .
Din trimestrul al patrulea, vehiculele electrice vor fi vândute și în țări din America de Sud, Orientul Mijlociu și Africa, precum și în India și Asia Pacific, a spus Tavares.
Stellantis și Leapmotor, un startup de vehicule electrice, nu au oferit detalii despre locul în care vor fi produse vehiculele electrice, dar că locația trebuie să aibă „capacitatea disponibilă pentru a susține vânzările” și să îndeplinească criteriile de calitate și competitivitatea costurilor.
Modelele lansate vor fi modelele T03 și C10, cu planuri de a introduce un nou model anual în următorii trei ani, a spus Tavares.
„Ne așteptăm să aducem un impuls semnificativ vânzărilor internaționale ale acestor modele”, a spus el.
Cele două companii au anunțat o nouă societate mixtă denumită Leapmotor International pentru fabricarea și vânzarea vehiculelor electrice Leapmotor în afara Chinei. Aceasta este deținută în proporție de 51% de Stellantis și de 49% de Leapmotor.
În octombrie anul trecut, Stellantis a investit 1,5 miliarde de euro (1,61 miliarde de dolari) pentru a cumpăra o participație de 21% în Leapmotor și a anunțat un parteneriat strategic.
Directorul general al Leapmotor, Zhu Jiangming, a declarat că alianța cu Stellantis va ajuta compania sa să acceseze un sistem extins de dealeri și distribuitori din străinătate, precum și fabrici din întreaga lume.
„Incertitudinile politice și regionale din viitor vor face probabil inevitabil ca mărcile chineze de vehicule cu energie nouă să producă la nivel global”, a declarat Zhu.
Comentariile sale vin în contextul în care administrația Biden a anunțat că intenționează să impună noi tarife asupra vehiculelor electrice, bateriilor avansate, celulelor solare, oțelului, aluminiului și echipamentelor medicale din China, o măsură care este de natură să sporească fricțiunile dintre cele mai mari două economii ale lumii.
Atât SUA, cât și Europa au acuzat China de supraproducție de automobile electrice și de dumping pe piețele de peste mări.
Sursa: adevarul.ro