Două femei au picat în plasa unor escroci care le-au furat peste 300.000 de euro. Bărbații pretindeau că sunt Brad Pitt

Două femei au picat în plasa unor escroci care le-au furat peste 300.000 de euro. Bărbații pretindeau că sunt Brad Pitt

Poliția spaniolă a arestat cinci persoane acuzate că au înșelat două femei cu 325.000 de euro pretinzând că sunt starul de la Hollywood Brad Pitt.

foto brad pitt

FOTO Shutterstock

Escrocii, care se dădeau drept actorul câștigător al premiului Oscar prin intermediul platformelor online și WhatsApp, au păcălit victimele să creadă că se află într-o relație romantică cu starul și le-au convins să investească în proiecte false, transmite republicworld.com .

Escrocheria a început când suspecții au luat legătura cu femeile prin intermediul unei pagini de internet dedicată lui Brad Pitt. În timp, banda a câștigat încrederea victimelor, făcându-le să creadă că ele comunicau cu adevăratul Pitt.

Poliția a dezvăluit că grupul, descris drept infractori cibernetici, a mers atât de departe încât a creat profiluri psihologice detaliate ale victimelor pe baza activității lor pe rețelele de socializare, vizându-le pentru că erau vulnerabile emoțional și se aflau într-o stare de depresie.

„Infractorii cibernetici au exploatat situațiile personale ale femeilor, știind că acestea aveau nevoie de afecțiune, și le-au manipulat făcându-le să creadă că formează o relație romantică cu Brad Pitt”, a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile.

Escrocii au folosit platforme de mesagerie instantanee, inclusiv WhatsApp, pentru a schimba mesaje, promițând relații romantice și un viitor împreună. Femeile au fost lăsate să creadă că comunică direct cu Brad Pitt și, sub acest pretext fals, au fost convinse să predea sume importante de bani.

Cele două femei, una din Andaluzia din sudul Spaniei și cealaltă din nordul Țării Bascilor, au căzut în plasă și au transferat sume mari de bani, crezând că investesc în proiecte promovate de actor. Femeia din Andaluzia a pierdut 175.000 de euro, în timp ce a doua victimă a fost înșelată cu 150.000 de euro.

Poliția a demarat o anchetă și a arestat cinci persoane în Andaluzia, inclusiv presupușii lideri. În timpul operațiunii, polițiștii au percheziționat cinci locuințe și au confiscat mai multe telefoane mobile, computere, carduri bancare și un jurnal care documenta frazele specifice folosite de escroci pentru a-și înșela victimele.

Autoritățile au recuperat până în prezent 85.000 de euro din fondurile furate și își continuă eforturile pentru a da de urma banilor rămași. Cazul reamintește pericolele tot mai mari ale înșelătoriilor online și tacticile folosite de infractori pentru a profita de persoanele vulnerabile prin intermediul platformelor social media.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux

2 Câteva secrete ale Mossad...

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 O nouă zi, o nouă minciună a lui Mircea Geoană

5 Doctoriță condamnată la închisoare cu executare