Două fabrici de îmbrăcăminte contrafăcută, descoperite în judeţul Ilfov; Poliţia a reţinut cinci persoane
Poliţiştii din judeţul Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au reţinut, marţi, cinci persoane, care au constituit o grupare infracţională specializată în contrafacerea de articole vestimentare, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de IPJ Ilfov.
Pentru destructurarea grupării, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat, marţi, opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti.
Cu acest prilej, anchetatorii au descoperit două fabrici clandestine de îmbrăcăminte în comuna Ştefăneştii de Jos, precum şi două standuri şi un depozit situat într-un complex comercial din sectorul 2 Bucureşti, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripţionate, dar şi inscripţionate cu diferite mărci cunoscute.
"Poliţiştii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la locaţiile percheziţionate, peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte susceptibile de a fi contrafăcute, respectiv treninguri, tricouri, pantaloni, geci, peste 3.700 de etichete cu mărci cunoscute, 35 role de etichete purtând însemne şi mărci protejate, 146 de benzi autocolante purtând însemnele unor mărci protejate, peste 4.500 de abţibilduri inscripţionate cu însemnele unor mărci cunoscute, şase utilaje de brodat şi o maşină de imprimat", se menţionează în comunicatul de presă.
Cele cinci persoane au fost prezentate, miercuri, în faţa magistraţilor cu propuneri de arestare preventivă, însă judecătorii au dispus faţă de aceştia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Din cercetări a reieşit faptul că membrii grupării ar fi adus din Turcia articolele de îmbrăcăminte neinscripţionate la depozitul din Bucureşti, de unde hainele ar fi fost transferate şi inscripţionate cu mărci cunoscute la cele două fabrici clandestine din comuna Ştefăneştii de Jos. Ulterior marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din Bucureşti, cât şi din ţară, precum şi în mediul online.
Marfa ridicată în vederea confiscării şi aparatura şi materialele utilizate în activitatea infracţională sunt estimate la o valoare de peste 1.000.000 lei.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările faţă de cei în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacere a unei mărci înregistrate şi comercializare a unei mărci contrafăcute. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)