Două cadavre au fost găsite în interiorul iahtului bogătașilor scufundat pe coasta Siciliei. Cine sunt persoanele dispărute

Două cadavre au fost găsite în interiorul iahtului bogătașilor scufundat pe coasta Siciliei. Cine sunt persoanele dispărute

Șeful agenției de protecție civilă din Sicilia a confirmat că două cadavre au fost găsite în iahtul scufundat.

Persoanele decedate au fost aduse la mal de scafandri FOTO: X/upuknews1

Persoanele decedate au fost aduse la mal de scafandri FOTO: X/upuknews1

Două cadavre au fost găsite în interiorul iahtului scufundat în largul coastei Siciliei, relatează agenția de presă Reuters și presa italiană.

Reuters citează o sursă anonimă apropiată operațiunii de căutare care a declarat că doi dintre cei șase pasageri dispăruți au fost găsiți în interiorul navei, scrie bbc.com.

Șeful agenției de protecție civilă din Sicilia, Salvatore Cocina, a confirmat pentru BBC că două cadavre au fost găsite în iahtul scufundat.

Scafandrii de salvare lucrează acum pentru a le extrage, adaugă el.

Unul dintre corpurile văzute în interiorul carenei iahtului este considerat a fi al unui bărbat.

Odată cu vestea că au fost găsite încă două cadavre, precizăm cine sunt cele șase persoane care erau încă date dispărute atunci când scafandrii au reintrat astăzi în Marea Mediterană: omul de afaceri britanic Mike Lynch, care a contribuit la înființarea Cambridge Neurodynamics și a co-fondat firma Autonomy; fiica sa, Hannah Lynch, o studentă în vârstă de 18 ani; Jonathan Bloomer, președinte al Morgan Stanley Bank International; soția sa, Judy Bloomer; Chris Morvillo, partener la firma de avocatură Clifford Chance; soția sa, Neda Morvillo, designer de bijuterii.

Cadavrul bucătarului de pe iaht, cetățeanul canadian-antiguan Recaldo Thomas, a fost găsit luni.

Căutarea iahtului continuă pe mare și în aer

Paza de coastă italiană a difuzat imagini cu operațiunea sa de căutare în curs de desfășurare în largul coastei Siciliei.

Luni dimineață, în urma unei furtuni violente , o barcă cu pânze de 56 de metri, numită Bayesian şi arborând pavilion britanic, s-a scufundat în largul Porticello", un oraş de coastă situat la aproximativ 15 km est de Palermo, a anunţat garda de coastă italiană într-un comunicat.

Dintre cele 22 de persoane aflate la bord , inclusiv 10 membri ai echipajului, "15 persoane au fost salvate şi şapte au fost date dispărute (un membru al echipajului şi şase pasageri), de naţionalitate britanică, americană şi canadiană", a adăugat garda de coastă.

Garda de coastă a precizat că patru dintre persoanele dispărute sunt de naţionalitate britanică, două de naţionalitate americană şi una canadiană. Opt naufragiaţi au fost transportaţi la spitalele locale.

La operațiunea de căutare participă un elicopter, scafandri şi nave ale pazei de coastă, desfăşurate în jurul epava ambarcaţiunii, care a fost localizată la o adâncime de 50 m.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?”

2 „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“ / Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic

3 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

4 Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor

5 „Ajutooooorr!!! Vor să mă omoare!!!” / Cum au salvat polițiștii din Câmpia Turzii o femeie răpită în plină stradă