Dosarul ”Moşia Brătienilor”, în care este urmărit penal GINERELE lui Băsescu, AJUNGE la DIICOT

Dosarul ”Moşia Brătienilor”, în care este urmărit penal GINERELE lui Băsescu, AJUNGE la DIICOT

Dosarul ”Moşia Brătienilor”, privind retrocedări ilegale de terenuri din Argeş, în care este urmărit penal şi avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, şi în care este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ca parte civilă, a fost trimis de la PICCJ la DIICOT.

Preşedintele Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă s-a stabilit un prejudiciu în dosarul ”Moşia Brătienilor”, el afirmând că de acest caz se va ocupa DIICOT. Dosarul a fost preluat de această structură după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa.

"Prima problemă este legată de modul în care s-a stabilit cine are dreptul acolo. Acolo a fost o evaluare de zece milioane de euro, o hotărâre judecătorească prin care am fost obligaţi să dăm, pentru că acolo nu ANRP şi nu comisia a evaluat şi a aprobat evaluările, acolo o instanţă a spus să se plătească potrivit raportului de evaluare, fără ca cineva să deschidă acest raport. Nu ştiu ce se va întâmpla, înţeleg că a spus procurorul general Niţu că s-a rezolvat conflictul de competenţă, pentru că nu se ştia care Parchet din România trebuie să verifice. Am înţeles că se va ocupa DIICOT, ceea ce înseamnă că Parchetul General a făcut o evaluare acolo şi a stabilit valoarea prejudiciului", a afirmat Băeşu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune.

 
Alături de Radu Pricop, în acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care parte civilă.

Presa a relatat că dosarul vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ştefăneşti (Argeş), care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal. Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moştenire asupra terenului respectiv de la urmaşii familiei Brătianu. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.

Radu Pricop este soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…