Dosarul „antrenorului de genii”: 3 tineri, reținuți pentru exploatarea minorilor

Dosarul „antrenorului de genii”: 3 tineri, reținuți pentru exploatarea minorilor

Trei tineri din București au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind suspectați că au ademenit adolescenți pentru relații intime în schimbul banilor. Cazul este legat de ancheta ce-l vizează pe Kristof Lajos, "antrenorul de genii", arestat pentru viol.

Lajos Kristof, cercetat pentru violul unui minor - FOTO Facebook

Lajos Kristof, cercetat pentru violul unui minor - FOTO Facebook

Trei tineri sunt audiați de polițiștii din București. Ei sunt suspectați că, încă din 2021, au ademenit trei adolescenți, cu vârste între 13 și 17 ani, pentru a întreține relații intime cu ei, în schimbul unor sume de bani. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore, potrivit News.ro.

Anchetatorii i-au identificat pe cei trei suspecți în urma investigațiilor din cazul lui Kristof Lajos, cunoscut sub numele de „antrenorul de genii”, care a fost arestat pentru violarea unui minor. Kristof a fost de asemenea adus la audieri pentru a se evalua gradul său de implicare.

„Faţă de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi în faţa magistraţilor, cu propuneri legale”, au transmis autoritățile.

Joi, poliția a anunțat că, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, continuă cercetările în cazul unui bărbat de 39 de ani, arestat preventiv pentru viol asupra unui minor. Au fost efectuate activități suplimentare pentru a proba activitatea infracțională.

Investigaţiile desfăşurate au condus către alte trei persoane, bănuite de săvârşirea aceleiaşi infracţiunii. În acest context, poliţiştii din cadrul subunităţii s-au sesizat din oficiu. Astfel, astăzi, 26 septembrie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, dar şi 15 mandate de aducere, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare”, a precizat Poliția Capitalei.

Din datele şi probele administrate până în prezent, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 – prezent, trei bărbaţi, unul în vârstă de 24 de ani şi doi, în vârstă de 25 de ani, prin intermediul unor Organizaţii Non-Guvernamentale, înfiinţate de către unul dintre bărbaţi, ar fi ademenit trei minori, care la data comiterii faptelor aveau 13, 16, respectiv 17 ani, care proveneau din familii defavorizate. Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în schimbul unor sume de bani, ori prin promiterea altor beneficii educaţionale, cei trei bărbaţi ar fi întreţinut mai multe raporturi intime cu minorii în cauză”, au mai spus polițiștii.

De asemenea, bărbatul de 39 de ani, aflat în arest preventiv, a fost adus la audieri pentru a se proba materialul administrat și pentru a se stabili gradul său de implicare. Cercetările sunt în desfășurare.

„Antrenorul de genii”, acuzat de viol

În luna iulie, antrenorul de genii, Lajos Kristof (39 de ani), a fost prins în flagrant de polițiștii bucureșteni în timp ce viola un copil de 14 ani.

În acest caz, cercetările sunt în desfășurare, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Astăzi, 20 iulie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 26 Poliţie, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce săvârşea o infracţiune de viol asupra unui minor. În fapt, poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreţinut relaţii de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locaţie din Sectorul 4”, transmitea la acea vreme Poliţia Capitalei.

Atunci, Kristof Lajos susținea în fața anchetatorilor că ar fi întreținut relații sexuale cu minorul fără să fie conștient și că se afla într-o stare de somnambulism .

Copilul abuzat ar fi primit lunar sume de bani de la Kristof Lajos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola

2 S-a furat mireasa. Din cavou...

3 România, surprinzător pas tehnologic militar

4 Ucraina prezintă în premieră sistemul Skynex în acțiune. Pare tehnologie militară din secolul următor

5 Un serviciu secret anunță că Armata Rusiei suferă pierderi umane uriașe pe frontul din Ucraina