Dosar ANRP: Alin Cocoș cere voie să plece din țară, pentru a juca fotbal în străinătate

Dosar ANRP: Alin Cocoș cere voie să plece din țară, pentru a juca fotbal în străinătate

Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, le-a solicitat vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție să i se permită să părăsească teritoriul țării, deoarece este fotbalist și dorește să joace la o echipă din străinătate. Solicitarea a fost făcută în cadrul procesului privind retrocedările frauduloase de la ANRP, în care Alin Cocoș a fost trimis în judecată alături de tatăl său, Dorin Cocoș, fosta șefă a DIICOT Alina Bica, precum și alte persoane.

Avocatul lui Alin Cocoș a cerut instanței revocarea controlului judiciar sau cel puțin înlăturarea interdicției de a părăsi teritoriul țării, pe motiv că acesta este fotbalist în divizia B și vrea să semneze contracte de joc cu echipe din străinătate.

Nu este pentru prima dată când Alin Cocoș invocă în fața instanței pasiunea sa pentru fotbal.

La un alt termen, el le-a spus magistraților că este fan al echipei de fotbal Dinamo și ar vrea să însoțească echipa în cantonament.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În același dosar mai sunt judecate și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu și Remus Baciu.

Au mai fost deferiți justiției evaluatorul Emil Nuțiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe și Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al șefei DIICOT.

"În 15 martie 2011, inculpații Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan și Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat și a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian și alte persoane", susțin procurorii.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală. AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…