Dorința inconștientă ca partenerul să fie o copie fidelă a părinților. Sfatul unui cunoscut psiholog

Dorința inconștientă ca partenerul să fie o copie fidelă a părinților. Sfatul unui cunoscut psiholog

Ne alegem de multe partenerul de viață în funcție de trăsături de caracter, defecte și chiar traume ale părinților noștri. Dacă nu conștientizăm la timp, vom trăi inevitabil viețile celor care ne-au dat viață.

Ne alegem de multe ori partenerul în funcție de trasăturile propriilor părinți FOTO arhivă Adevărul

Ne alegem de multe ori partenerul în funcție de trasăturile propriilor părinți FOTO arhivă Adevărul

Puțini dintre noi se întreabă de ce partenerul de viață este de multe ori o copie fidelă a propriilor părinți .

„Fiecare dintre noi are în structura lui aspecte masculine, ce țin de apropiere, dinamică, tărie, extrovertire, căldură sufletească, care corespund emisferei cerebrale drepte, și aspecte feminine, care înseamnă magnetism, introvertire, agitație și care corespund emisferei cerebrale stângi”, explică psihologul Stelian Chivu din Galați.

Cele două laturi (masculine și feminine), în funcție de preponderența pe care o au într-o persoană, de cât de dinamică și conștientă este, definesc o persoană mental, emoțional și comportamental.

Practic, cineva își poate stabili singur destinul prin prisma programelor mentale pe care le are și a stărilor pe care le manifestă, dar și a factorilor de mediu care îl influențează.

Transfer de personalitate de la părinți la copii

Mulți dintre noi sunt atrași de potențiali parteneri care seamănă cu părinții noștri din anumite puncte de vedere. Fetele sunt atrase de băieți care au un caracter asemănător cu al tatălui lor, iar băieții vor fi atrași de fete care se aseamănă în multe privințe cu mama lor, spune specialistul.

„În perioada copilăriei, până la vârsta de 2 ani, copilul preia informațiile de la părinți fără să le filtreze. Până la vârsta de 7 ani, copilul va avea tendința să comunice mai mult cu părintele de sex opus. Băiatul va fi atras mai mult de mamă, iar fata va vorbi mai mult cu tatăl său”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Studiile științifice au stabilit că, până la vârsta de 7 ani, copiii își văd părinții ca pe niște dumnezei și astfel ei preiau gânduri, programe mentale și moduri de manifestare identice cu ale acestora. Se crează chiar un transfer de personalitate și chiar conștiință de la părinți la copii.

Cheia este conștietizarea

„Legătura dintre părinte și copil este foarte puternică și îl influențează, iar astfel programează mintea subconștientă a celui mic. Când copilul devine adult și se distanțează din diferite motive de părinți, mintea subconștientă generează programe ce atrag, caută și selectează parteneri ce seamănă cu unul dintre părinții la care s-au conectat mai mult”, ține să precizeze psihologul Stelian Chivu.

Copiii preiau de la părinți atât calități, cât și defecte, dar și traume, și talente. Specialistul a avut o pacientă de 45 de ani, care era extrem de revoltată după ce a conștientizat că trăiește o viață copie la indigo cu a mamei ei . Practic, ea îi trăia traumele și se comporta la fel ca părintele său. „A înțeles programele negative pe care le avea în mintea subconștientă, le-am scos și le-am înlocuit cu altele pozitive, iar destinul ei s-a schimbat radical. Cheia a fost conștientizarea. Acum este fericită că își trăiește viața pe care și-o dorește”, încheie psihologul Stelian Chivu.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…