Donald Trump spune că se mai gândește dacă va accepta o a doua dezbatere cu Kamala Harris

Donald Trump spune că se mai gândește dacă va accepta o a doua dezbatere cu Kamala Harris

Fostul președinte Donald Trump a declarat că echipa sa încă se gândește dacă s-ar angaja într-o altă dezbatere cu vicepreședintele Kamala Harris, după ce echipa acesteia a cerut o a doua confruntare în octombrie.

Kamala Harris a reușit să-l provoace pe Donald Trump în cursul dezbaterii FOTO Profimedia

Kamala Harris a reușit să-l provoace pe Donald Trump în cursul dezbaterii FOTO Profimedia

„Aș participa la NBC. Aș face-o și la FOX, dar în acest moment trebuie să stabilim dacă vrem sau nu să o facem (...). Când câștigi, nu trebuie neapărat să o faci a doua oară, așa că vom vedea”, a declarat Trump, potrivit CNN, explicând că echipa sa cântărește această posibilitate.

Deși sondajul fulger realizat de CNN după dezbatere a arătat că alegătorii înregistrați care au urmărit confruntarea celor doi candidați au fost în general de acord că Harris l-a surclasat pe Trump, fostul președinte american este de altă părere.

„Când un luptător are o luptă proastă este făcut knock-out sau pierde lupta, primul lucru pe care îl spune este: vrem o revanșă. Deci, am câștigat dezbaterea conform fiecărui sondaj, fiecărui sondaj. Vom acorda o revanșă? Pur și simplu nu știu. Dar ne vom gândi la asta”, a spus Trump.

„Câștigătoarea, de la distanță, a fost Kamala Harris”

Amintim că profesorul de științe politice la University of Houston (SUA) Alin Fumurescu a analizat, pentru „Adevărul” , confruntarea televizată dintre cei doi candidați la fotoliul de la Casa Albă.

Profesorul consideră că de data aceasta confruntarea dintre cei doi a fost departe de așteptările experților. Ceea ce a deranjat a fost că ambii candidați au evitat întrebările dificile și au refuzat să iasă din zona de confort.

Totuși, în opinia lui Fumurescu, candidata democraților a performat mai bine .

Câștigătoarea, de la distanță, a fost Kamala Harris. A performat surprinzător de bine, și a avut câteva replici strălucite”, adaugă expertul.

Trump, marele perdant

În schimb, Donald Trump a fost mai degrabă neconvingător. Chiar dacă a avut un început mai bun, treptat a sfârșit prin a fi dominat de contracandidata sa.

În contrast, Trump nu a putut decât să reproducă aceleași acuzații deja arhi-cunoscute. A reușit însă să nu se lase iritat cu asupra de măsură – ceea ce e, în cazul lui, o performanță. Chiar a dominat primele 15-20 de minute ale dezbaterii, dar treptat a început să piardă, în așa măsură încât până și Fox News, post simpatetic cu Trump a fost nevoit să recunoască evidență: a pierdut! (Se va discuta mult și bine despre cum mănâncă imigranții răi pisicile și câinii de companie!)”, a mai spus Fumurescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

3 Analist / „Trump a fost cu mult mai prezidențiabil decât Harris. A explicat cum oprește războiul din Ucraina”

4 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

5 Trump și Harris, contre dure pe tema migrației, avortului și războiului din Ucraina / Cine a câștigat dezbaterea?