Donald Trump spune că Gaza ar putea fi „mai bună decât Monaco”: „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu”

Donald Trump spune că Gaza ar putea fi „mai bună decât Monaco”: „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu”

Gaza ar putea fi reconstruită „mai bine decât Monaco”, a declarat fostul președinte american Donald Trump despre zona distrusă în luptele dintre armata israeliană și Hamas.

Donald Trump spune că Gaza ar putea fi mai bună decât Monaco în urma reconstruirii Foto: Arhivă

Donald Trump spune că Gaza ar putea fi mai bună decât Monaco în urma reconstruirii Foto: Arhivă

Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, a făcut aceste comentarii în cadrul unui interviu acordat jurnalistului conservator Hugh Hewitt, care l-a întrebat dacă enclava de coastă, devastată de ofensiva militară de un an a Israelului, ar putea fi un alt Monaco „dacă ar fi reconstruită în mod corect”, potrivit Barron's .

(Gaza n.r.) ar putea fi mai bună decât Monaco”, a spus Trump în timpul interviului. „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu, cea mai bună apă, cel mai bun cu totul”, a mai adăugat acesta.

Trump a spus că „a fost acolo” și că asta l-a făcut să spună „wow”, deși a susținut că localnicii „nu au profitat niciodată” de vederile lor de pe malul mării, potrivit sursei citate.

Ar putea fi cel mai frumos loc. Vremea, apa, totul, acel climat -- ar putea fi atât de frumos. Ar putea fi cel mai bun lucru din Orientul Mijlociu, dar ar putea fi unul dintre cele mai bune locuri din lume”, a mai declarat fostul președinte american.

Declarațiile lui Trump au venit la împlinirea unui an de la atacurile Hamas asupra Israelului, care au dus la moartea a 1.206 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe ultimele cifre oficiale israeliene.

De asemenea, The New York Times susține că nu există nicio înregistrare a vizitei lui Trump în Gaza ca președinte sau ca om de afaceri. Un oficial de campanie a declarat ziarului că Trump s-a referit la Israel, pe care Trump l-a vizitat, alături de Cisiordania când a fost președinte în 2017. Gaza a fost ocupată de Israel timp de decenii, dar nu a făcut parte formal din teritoriul său.

Declarațiile lui Trump sunt similare cu cele ale ginerelui său, Jared Kushner, care a declarat în februarie că „proprietățile riverane din Gaza ... ar putea fi foarte valoroase”.

După un an de la ofensiva militară a Israelului, care a inclus atacuri aeriene și o invazie terestră, mare parte din Gaza a rămas în ruine. Un sfert din clădirisunt distruse sau grav avariate, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

În aprilie 2024, ONU și Banca Mondială au estimat costul reconstrucției infrastructurii critice din Gaza la 18,5 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt!

2 Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă, mâna unei civilizații superioare?

3 ULTIMA ORĂ Un judecător sindic a dispus astăzi intrarea în insolvență a Nordis Management și a numit un administrator judiciar provizoriu

4 Când candidezi doar la prostie, nu la președinție...

5 Așa o fi?