Doliu în sportul românesc: a murit Mihaela Peneș, fostă campioană olimpică

Doliu în sportul românesc: a murit Mihaela Peneș, fostă campioană olimpică

Fosta mare atletă, Mihaela Peneş, a încetat din viaţă la vârsta de 77 de ani, a anunţat, luni seara, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe pagina sa de Facebook.

Mihaela Peneș. FOTO: Youtube

Mihaela Peneș. FOTO: Youtube

Născută pe 22 iulie 1947 la Bucureşti, Mihaela Peneş a uimit lumea sportului mondial când a cucerit, la numai 17 ani, titlul olimpic la aruncarea suliţei, la Tokyo, în 1964. Vicecampioană europeană în 1966, Mihaela Peneş şi-a completat palmaresul cu un bronz olimpic câştigat la Ciudad de Mexico în 1968. Potrivit Agerpres, Peneş a câştigat şi aurul de la Universiada din 1965.

În perioada 1965-1968, Mihaela Peneş a fost campioană naţională la suliţă. A pus capăt carierei sportive după Jocurile Olimpice din 1968 şi s-a dedicat meseriei de antrenor, apoi a fost oficial al Federaţiei Române de Atletism.

Din 1990 s-a alăturat Comitetului Olimpic Român, şi în 1995 avea să devină coordonatoarea Departamentului Internaţional al Comitetului, şi, ulterior, secretar general pentru câteva luni în 1999.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

4 Nouă ipoteză privind cauza distrugerii avionului F-16 ucrainean. Nu ar fi fost lovit de o rachetă Patriot

5 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați