Doliu în presă: a murit Dan Voicilă. A fost la microfon, la Steaua – Barcelona, în 1986

Doliu în presă: a murit Dan Voicilă. A fost la microfon, la Steaua – Barcelona, în 1986

Început de săptămână trist pentru presa românească. Pentru că, potrivit unui anunț făcut de Radio România Actualități, s-a stins fostul mare comentator, Dan Voicilă. Născut pe data de 7 aprilie 1939, la București, acesta a activat la radio, alături de nume „grele“, precum Paul Grigoriu, Florian „Moțu“ Pittiș, Ion Ghițulescu și Octavian Vintilă.

Dan Voicilă (dreapta). FOTO: romania-actualitati.ro

Dan Voicilă (dreapta). FOTO: romania-actualitati.ro

Potrivit celor scrise de site-ul romania-actualitati.ro , Dan Voicilă a murit, ieri, 1 septembrie, la vârsta de 85 de ani. Sursa citată a notat că Dan Voicilă și-a început cariera la radio, în 1968, după ce a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București și Facultatea de Ziaristică. După ce și-a început cariera la radio, Dan Voicilă a devenit și publicist-comentator.

Odată cu trecerea anilor, Dan Voicilă a devenit un comentator foarte apreciat. Și a transmis de la marile evenimente sportive, precum Jocurile Olimpice de la Barcelona (1996), Sydney (2000), dar și din America, unde a asistat la Mondialul de fotbal din 1994.

Cu siguranță însă, cea mai importantă transmisie a realizat-o cu ocazia finalei Cupei Campionilor Europeni din 1986, când Steaua a învins Barcelona, la Sevilla, după executarea loviturilor de departajare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Nouă ipoteză privind cauza distrugerii avionului F-16 ucrainean. Nu ar fi fost lovit de o rachetă Patriot

4 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

5 Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk