Doi români, nepot și bunică, dau Bacalaureatul în Italia

Doi români, nepot și bunică, dau Bacalaureatul în Italia

Doi români, nepot și bunică, au studiat împreună un an, iar acum dau Bacalaureatul în Italia. Cei doi au început prima probă miercuri, 19 iunie, după ce au urmat cursurile la seral ale liceului Galilei din Salerno.

Maricica Negru, în vârstă de 57 de ani, s-a înscris la același liceu cu nepotul ei, Sebastian Nechita Florin, în vârstă de 18 ani. Cei doi au fost și colegi de bancă la cursurile la seral care le-au permis să dea împreună examenul de Bacalaureat.

„Am lucrat în mai multe locuri, am fost croitoreasă timp de 8 ani, apoi bonă, operator social în clinici și spitale, a fost o viață obositoare, dar plină de experiențe (...) Ne-am înscris din întâmplare la Galilei. Mai întâi el, apoi după câteva zile, eu. Am fost foarte fericită. Sebastian a fost întotdeauna pasionat de construcții, de partea tehnică, exact ca mine”, a povestit tânăra bunică, citată de Rotalianul .

Profesorii de la liceul italian au fost surprinși de „simbioza” dintre cei doi

„Am petrecut mare parte din timpul nostru cu cartea în mână – dimineața, după-amiaza, seara după cină, chiar și noaptea.Locuiesc împreună cu bunica mea și a fost o experiență unică pentru că ne-am susținut reciproc (...) Bunica m-a ajutat să depășesc dificultățile școlare. Eu am fost cel care a consolat-o în momentele dificile, dar ea a fost cea care mi-a dat adevăratul curaj”, a declarat tânărul român, născut la București.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România