Doi medici veterinari au descoperit în nordul Uruguayului fosila unui gliptodont vechi de 10.000 de ani
Doi medici veterinari uruguayeni, pasionați de paleontologie, au descoperit carapacea unui gliptodont, animal preistoric care a trăit acum 10.000 de ani, în timp ce făceau săpături în provincia Florida (nordul țării), a declarat duminică agenției EFE unul dintre specialiștii care au făcut descoperirea.
Este vorba de structura care acoperea animalul ce face parte din familia urșilor furnicar și armadillo. Potrivit specialiștilor, aceștia ar fi putut ajunge la o greutate de până la 1,5 tone. Ar putea fi vorba de cel mai mare exemplar descoperit până acum în această țară sud-americană.
Medicul veterinar Gerardo Harán a declarat EFE că, alături de colegul său, Feliciano Rosas, au descoperit acest exemplar care măsoară 1,77 de metri în timpul săpăturilor realizate de-a lungul râului pentru a găsi "mici fosile".
Gliptodontul, sau Glyptodon, a fost un mamifer care făcea parte din megafauna de la sfârșitul Pleistocenului și este originar din America de Sud. Aceste mamifere erbivore au apărut în Patagonia argentiniană, iar după alipirea acestui subcontinent la restul Americii, s-au extins spre nord.
AGERPRES