Doi funcționari moldoveni, printre care un șef din Parlament, încătușați pentru trădare de patrie și complot

Doi funcționari moldoveni, printre care un șef din Parlament, încătușați pentru trădare de patrie și complot

Cei doi funcționari moldoveni, printre care șeful Direcției generale juridice a Parlamentului, Ion Creangă, au fost încătușați pentru trădare de patrie și complot după ce ofițerii SIS și procurorii PCCOCS au efectuat în dimineața zilei de joi percheziții, inclusiv în sediul Legislativului.

Doi funcționari, inclusiv un șef din Parlamentul moldovean, reținuți în acest caz. FOTO: Facebook

Doi funcționari, inclusiv un șef din Parlamentul moldovean, reținuți în acest caz. FOTO: Facebook

Potrivit autorităților de la Chișinău, cei doi suspecți ar fi oferit informații angajatului unei ambasade din Republica Moldova, acestea urmând să fie folosite în detrimentul țării.

,,Faptele au avut loc începând din anul 2023. Astfel, unul din ei este bănuit de trădare de patrie, după ce ar fi cules și livrat angajatului ambasadei informații pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova”, anunță reprezentanții SIS și PCCOCS.

Mai exact, un funcționar este suspectat de trădare de patrie ,,după ce ar fi cules și livrat angajatului ambasadei informații pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova”.

Iar cel de-al doilea - de complot împotriva Republicii Moldova.

,,Acesta a acționat în scopul obținerii unor beneficii personale. Astfel, funcționarul a menținut contactul cu angajatul ambasadei, în vederea culegerii și transmiterii către acesta a informațiilor pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova”, au mai menționat responsabilii moldoveni.

Ambii indivizi au fost încătușați pentru 72 de ore, reținerile având loc după ce ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat în dimineața zilei de joi mai multe percheziții, inclusiv în sediul Legislativului.

Iar reprezentanțili Parlamentului au precizat că șeful Direcției generale juridice Ion Creangă este vizat în această cauză penală, descinderile fiind efectuate în biroul său de serviciu.

Alt scandal

În luna iunie, un alt caz asemănător a vizat fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, care ar fi oferit informații secrete agenţilor GRU, potrivit unei investigații jurnalistice.

Câteva ore mai târziu, Serviciul de Informații și Securitate a confirmat veridicitatea ,,informațiilor prezentate” , subliind că a stabilit un nivel fară precendent al acțiunilor Moscovei pentru aducerea Chișinăului în spațiul său de influență.

Iar reprezentanții Ministerului Apărării au anunțat că ,,toate informațiile care au apărut în investigație sunt atent verificate și analizate”, menționând că nu vor permite ca ,,Armata Națională să fie folosită de trădători de țară împotriva interesului național”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit