Doi elevi ruși au incendiat un elicopter militar de 15 milioane de dolari, cu țigara

Doi elevi ruși au incendiat un elicopter militar de 15 milioane de dolari, cu țigara

Doi adolescenți ruși au incendiat și distrus un elicopter militar Mi-8 pe un aeroport folosind lichid inflamabil și țigări, potrivit unor rapoarte, citat de Newsweek, scrie Ziare.com.

Elicopterul Mi-8 - estimat de agenția de informații militare ucraineană GUR la un cost de până la 15 milioane de dolari - a fost incendiat pe aeroportul Noiabrsk din districtul autonom Arctic Iamalo-Neneț din Rusia, marți seară, 10 septembrie, potrivit canalului Telegram Baza, care are legături cu serviciile de securitate ale Rusiei.

Incidentul se adaugă unui șir de accidente și cazuri de sabotaj, deoarece, de la începutul conflictului din Ucraina, forțele aeriene ale Rusiei au mai avut parte de pierderi de aeronave care nu au legătură cu misiunile de luptă deasupra țării devastate de război.

Adolescenții, în vârstă de 13 și 14 ani, s-au îndreptat către heliportul unde era staționat elicopterul și l-au stropit cu lichid inflamabil.

"Școlarii au dat foc elicopterului cu țigări. După ce au turnat lichidul pe aparatul de zbor, băieții au decis să fumeze și apoi au aruncat o țigară în el. Nu a luat foc. Apoi unul dintre băieți și-a aprins o a doua țigară și a aruncat-o în lichidul inflamabil. În acel moment, a avut loc o explozie”, susține canalul de Telegram Baza.

Cei doi adolescenți au fost reținuți după aproximativ o oră de la incident. Aceștia au suferit arsuri grave pe față și au fost internați la spital.

„Elicopterul a ars aproape complet – a rămas doar coada”, spune Baza. Canalul a publicat ulterior fotografii care se presupune că arată rămășițele carbonizate ale aparatului de zbor.

Adolescenților au declarat că li s-a promis 5 milioane de ruble (aproximativ 55.000 de dolari) de către o persoană necunoscută pe aplicația de mesagerie Telegram pentru îndeplinirea sarcinii.

Agenția de știri de stat rusă Tass descrie Mi-8, proiectat în anii 1960, drept „unul dintre cele mai căutate elicoptere din lume”. Aeronava cu două motoare, concepută pentru a transporta trupe, a fost vândută în peste 100 de țări.

Postul olandez Oryx susține că a confirmat vizual că, de la începutul invaziei în Ucrainei, Rusia a pierdut cel puțin 144 de elicoptere, dintre care 112 au fost distruse, 30 au fost avariate și două au fost capturate.

Între timp, cifrele publicate miercuri, 11 septembrie, de Statul Major al Ucrainei arată că numărul total de elicoptere rusești distruse de la începutul războiului este de 328.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

2 „Am plătit 10.000 de euro și am fost călcată în picioare” / Cum s-a transformat vacanța de vis într-un coșmar pentru o româncă

3 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

4 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

5 Două femei ucise și abandonate în Constanța, după ce ar fi fost drogate. Criminalul le-a furat apoi mașinile și le-a pus la vânzare