Doi deputați PSD au trecut la PNL. Ambii au votat învestirea Guvernului Orban

Doi deputați PSD au trecut la PNL. Ambii au votat învestirea Guvernului Orban

Deputata PSD Elena Hărătău şi-a anunţat, miercuri, trecerea la PNL. Elena Hărătău a transmis conducerii forului legislativ că, începând cu data de 2 decembrie, şi-a încetat activitatea ca deputat în grupul parlamentar al PSD şi va activa în grupul parlamentar al PNL.

Tot miercuri, vicepreşedintele Camerei Carmen Mihălcescu a anunţat că deputatul Mihăiţă Găină va activa, de asemenea, în grupul parlamentar al PNL.

Mihăiţă Găină şi-a dat demisia din PSD la 1 octombrie şi a votat în favoarea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă. De asemenea, el a fost și semnatar al moțiunii de cenzură.

Până acum deputată PSD Bacău, Elena Hărătău declara în luna octombrie că moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Dăncil nu este altceva decât ”un os de ros pentru candidaţii opoziţiei la Preşedinţie”.

”Singura preocupare a liderilor Opoziţiei este ca România să intre în criză economică şi apoi să dea vina pe PSD! În răstimpul în care toate partidele ţării s-au coalizat şi au depus o nouă moţiune de cenzură, PSD a dovedit că nu abandonează românii, ducând la îndeplinire toate angajamentele pe care şi le-a luat faţă de fiecare categorie socială în parte!”, susținea Hărătău pe 4 octombrie.

Ea nu a votat la moțiunea de cenzură, dar după ce guvernul PSD a fost demis, Elena Hărătău a votat învestirea guvernului liberal. Ulterior, ea a fost exclusă din PSD, alături de Cosmin Necula, primarul Bacăului.

Îb iulie, Hărătău cerea într-un comunicat de presă adoptarea ”legii recunoștinței”, un proiect inițiat de PSD prin care copiii majori apți de muncă ar fi fost obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii, refuzul de a face acest lucru constituind infracțiune și pedepsindu-se cu închisoare de la șase luni la 3 ani sau amendă.

Pe 26 noiembrie, premierul Ludovic Orban nu a exclus primirea în PNL a parlamentarilor de la alte partide. Întrebat dacă „porţile vor fi deschise” la PNL pentru consolidarea majorităţii, Orban a răspuns: „Nu cred că este absolut necesar lucrul acesta. Am avut parlamentari care au votat cu noi la moţiunea de cenzură. În măsura în care parlamentarii care au votat cu noi la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului vor dori să facă pasul îi vom accepta, în rest dacă va mai fi vorba de a mai veni înspre noi un parlamentar vom fi foarte exigenţi în discuţiile pe care le vom avea”.

Într-un interviu acordat G4Media.ro în luna august, Ludovic Orban susținea că partidul a închis ușile pentru PSD și ALDE și că ”în partid nu mai loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România”. Cu câteva zile înainte de această declarație, conducerea PNL adoptase o decizie prin care le-a solicitat filialelor să nu primească niciun membru PSD.

Ludovic Orban susținea atunci, de asemenea, că ”nici vorbă” să fie primiți în partid parlamentari de la ALDE și PSD și că negocierile pentru viitoarea moțiune de cenzură nu se vor lăsa și cu racolări, cum s-a înâmplat la precedenta moțiune.



populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

4 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

5 Ciudată poveste...