DOCUMENTE Fiul patronului de la Realitatea Plus a cumpărat firma care deține 42,69% din Romprest cu 100 de dolari canadieni/Cu un an înainte, vânzătorul cerea 15 milioane de euro pe acțiuni

DOCUMENTE Fiul patronului de la Realitatea Plus a cumpărat firma care deține 42,69% din Romprest cu 100 de dolari canadieni/Cu un an înainte, vânzătorul cerea 15 milioane de euro pe acțiuni

Familia lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea Plus, controlează 42,69% din operatorul de salubritate Romprest după ce, în aprilie 2020, Paul Păcuraru (unul dintre copiii lui Maricel Păcuraru) a cumpărat cu 100 de dolari canadieni firma Detaco Ltd Canada de la fiul fostului patron Romprest, Florian Walter, decedat în 2019, potrivit documentelor obținute de g4media.ro .

Pachetul de 42,69 % din acțiunile Romprest – deținut de firma Detaco cumpărată de fiul lui Păcuraru cu 100 de dolari canadieni de la fiul lui Walter – valorează cel puțin un milion de euro, sumă care reprezintă aportul Detaco la capitalul social al companiei Romprest. În plus, cu un an mai devreme, fiul lui Walter solicita nu mai puțin de 15 milioane de euro pentru pachetul de acţiuni, potrivit documentelor obținute de g4media.ro . Tranzacția dintre cei doi este investigată acum de Poliția și Parchetul Capitalei, potrivit informațiilor g4media.ro .

  • Tranzacția s-a făcut într-adevăr la valoarea nominală de 100 de dolari canadieni, însă am achitat și datoriile Detaco și alte costuri de administrare a căror valoare nu este publică”, a declarat Paul Păcuraru pentru G4media.ro.
  • Tranzacția este confidențială”, a declarat și Cosmin Walter.
  • A cumpăra cu 100 de dolari canadieni participații care-ți conferă dreptul indirect de a deține 43% din patrimoniul unei societăți care valorează poate chiar milioane de euro reprezintă fără doar și poate o infracțiune”, susține Bogdan Adimi, directorul care asigură conducerea executivă a Romprest și care îl reprezintă pe acționarul Mihai Dracea, aflat în război cu familia Păcuraru.

După preluarea pachetului de 42,69% din Romprest cu 100 de dolari canadieni, familia Păcuraru a solicitat dividende și a pornit un război de uzură, pe două fronturi, în justiție și în presă, pentru controlul operatorului de salubritate.

De notat că niciunul dintre acționarii Romprest nu deține 50 + 1 din părțile sociale ale companiei de salubritate: familia Păcuraru controlează 42,69 % prin firma Detaco, iar medicul Mihai Dracea – 43,76 %, prin firmele Europrest Invest și Premium Management. Arbitrul este statul, prin Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care deține 10 la sută din Romprest. Este compania aflată acum în centrul scandalului generat de afacerea duty-free-urilor de pe aeroportul Otopeni, investigată de DNA.

Printr-o Adunare generală a acționarilor din iulie 2020, familia Păcuraru a preluat conducerea executivă a operatorului de salubritate, însă deciziile AGA de acum trei ani au fost invalidate în justiție. Așa că, în acest moment, conducerea executivă a Romprest este controlată de acționarul Mihai Dracea, prin intermediul directorului Bogdan Adimi. Reprezentanții acționarului Dracea acuză faptul că Păcuraru ar fi organizat AGA din iulie 2020 și ar fi luat decizii în baza unor acte false. O investigație penală a fost deschisă la Parchetul Curții de Apel București în urma plângerii formulate de Bogdan Adimi, directorul aflat la conducerea executivă a Romprest.

Pe lângă războiul din instanțe, Maricel Păcuraru a declanșat și un război mediatic pentru a pune mâna pe Romprest – acuză Bogdan Adimi.

Citește integral pe g4media.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”