Documente EXPLOZIVE din trecutul INFRACȚIONAL al Șobolanului. Oameni buni, ăsta toată viața lui a MINȚIT!
Documente EXPLOZIVE din trecutul INFRACȚIONAL al Șobolanului. Oameni buni, ăsta toată viața lui a MINȚIT! Procurorii insista sa desfiinteze cursurile de contabilitate facute de Dragnea: Sunt acte falsificate, dezvăluie jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com .
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a inceput in 1999 cursurile unei facultati de contabilitate din Alexandria care a fost infiintata oficial, potrivit actelor de la Ministerul Educatiei Nationala, trei ani mai tarziu, in 2001, in baza unei Hotarari de Guvern emise in anul 2000.
Foaia matricola emisa pe numele lui Liviu Dragnea a fost descoperita de anchetatori intr-un dosar privind o facultate fantoma care emitea diplome universitare. Audiat la DNA, politicianul confirma ca a fost la facultatea de contabili, dar in perioada 2003-2004 si nu-si mai aduce aminte mare lucru.
De ce nu a dat examenul de licenta? "Dupa incheierea ultimului an de studii, nu am sustinut examenul de licenta deoarece scopul meu fusese atins, respectiv acumularea de cunostinte, si personal nu aveam nevoie de nicio diploma in domeniul de specializare", a declarat Dragnea.
Solicitarea procurorilor
Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 cer magistratilor sa anuleze zeci de acte scolare, foi matricole, adeverinte, atestate sau diplome, emise de doua universitati din Alexandria (Teleorman) . Printre aceste documente se afla si situatia scolara emisa pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea.
Este vorba de acte scolare care privesc aproximativ 200 de persoane. Acestea au fost descoperite in timpul perchezitiilor facute intr-un dosar care-l viza pe fostul rector al universitatilor "Alexandru Ghica" si Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronauteanu. Profesorul a fost condamnat intr-un caz care a zguduit puternic lumea universitara in 2011.
La finalul investigatiei, procurorii aratau ca Dobronauteanu "in mod direct, sau alte persoane din dispozitia acestuia, au falsificat mii de inscrisuri in vederea sustinerii de catre un numar de aproximativ 2.039 de studenti a examenelor de licenta in cadrul a 14 universitati".
9,12 a fost media din primul an
Printre documentele pentru care se solicita desfiintarea se afla si "Situatia scolara" din anul 1999, ce poarta antetul "Fundatia Ergonom 79 - Universitatea Alexandru Ghica - Facultatea de Contabilitate si Infomatica de Gestiune - Forma de invatamant - Zi, pe numele Dragnea Liviu Nicolae".
Potrivit foaiei matricole din anul universitar 1999-2000, Dragnea a promovat primul an cu media 9,12.
Principala neregula
Procurorii de la Sectorul 4 arata ca aceasta nu este in conformitate potrivit datelor de la Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Universitatea Alexandru Ghica, pentru specializarea Contabilitate si Infomatica de Gestiune, forma de invatamant Zi, a fost acreditata de functioneze, in conformitate cu HG 1.215/ 29 noiembrie 2000 privind autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea specializarilor din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat si particular.
Potrivit datelor de la MEN, prima serie de studenti care urma sa fie scolarizata incepea cursurile din anul 2001, iar situatia scolara emisa pe numele lui Dragnea priveste perioada 1999-2002.
Practic, politicianul fusese la cursuri, desi facultatea nici nu fusese infiintata!
"Am platit taxele de scolarizare"
Liviu Dragnea a fost audiat ca martor la DNA in acest caz in anul 2010. Dosarul a fost pentru o scurta perioada si la DNA, dar ulterior a fost declinat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4. Declaratia de martor a fost data in prezenta avocatului lui Liviu Dragnea, Marian Nazat.
Politicianul a confirmat procurorilor ca s-a inscris la aceasta facultate, la profilul contabil si ca in sesiune s-a prezentat la toate examenele. Potrivit declaratiei, el ar fi inceput cursurile in 2003 sau 2004.
In 1999, Dragnea era prefect al judetului Teleorman, functie pe care a ocupat-o in perioada 1996-2000. Din 2000 pana in 2012, Dragnea a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.
"Am platit la aceasta facultate taxe de scolarizare, toate fiind achitate la secretariatul facultatii din Alexandria, pentru care am primit chitante, dar nu stiu daca le mai am", se arata in declaratie.
"Scopul meu, acumularea de cunostinte"
Dragnea arata ca nimeni din conducerea facultatii nu i-ar fi pretins bani pentru a fi favorizat pe perioada studiilor sau pentru a obtine diplome necuvenite.
"Dupa incheierea ultimului an de studii nu am sustinut examenul de licenta deoarece scopul meu fusese atins, respectiv acumularea de cunostinte, si personal nu aveam nevoie de nicio diploma in domeniul de specializare", a declarat Dragnea.
Potrivit CV-ului oficial, Dragnea a absolvit in 1987 Institutul Politehnic, Bucuresti - Facultatea de Transporturi.
Parchetul: Adeverinta este falsa!
Chiar si asa, procurorii sustin ca actele sunt falsificate.
Potrivit concluziilor anchetei, situatia scolara emisa de Universitatea Alexandru Ghica, Facultatea de Contabilitate si Infomatica de Gestiune, regasita la dosarul lui Liviu Dragnea "este falsa, deoarece continutul acesteia nu corespunde realitatii, semnaturile nu apartin persoanelor indicate la rubricile corespunzatoare, astfel ca se va dispune sesizarea judecatorului de camera preliminara in vederea desfiintarii acestui inscris".
Aceasta este cea de-a doua solicitare facuta de procurori de desfiintare a acestor inscrisuri. Judecatoria Sectorului 4 a stabilit urmatorul termen din acest proces pe 20 noiembrie, potrivit portalului instantelor.
Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 a solicitat acest lucru si in 2017. Judecatorii au respins atunci solicitarea procurorilor, ca fiind prematur introdusa. Motivul: decizia de clasare a acuzatiilor si de desfiintare a acestor inscrisuri nu a fost comunicata de procurori, dupa terminarea anchetei, tuturor celor implicati.
Pe de-o parte celor anchetati in dosar, iar pe de alta parte celor care figureaza pe aceste acte. La dosar, citatiile s-au intors cu mentiunile de destinatar necunoscut sau destinatar plecat din tara.
"Judecatorul de Camera Preliminara apreciaza ca Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 ar trebui sa verifice, in primul rand, daca procedura de comunicare s-a realizat fata de toate partile si persoanele interesate, iar in cazul celor in care nu au primit personal sau prin alte persoane ordonanta sau instiintarea privind modalitatea de solutionare a dosarului, daca procedura de comunicare s-a realizat ori nu la adresa la care destinatarii locuiau in momentul comunicarii, in cazul unui rezultat negativ fiind necesar a se reface in mod legal procedura de comunicare, in scopul evitarii unei situatii similare", a motivat Judecatoria Sectorului 4.