Document/Studiu elvețian care bulversează: 60% dintre oameni rezistă natural la COVID-19

Document/Studiu elvețian care bulversează: 60% dintre oameni rezistă natural la COVID-19

Un nou studiu a descoperit că Sars-cov-2, virusul Wuhan care produce boala COVID-19 poate fi de cinci ori mai răspândit decât se credea anterior şi, prin urmare, de cinci ori mai puţin mortal.

Cercetarea, realizată de o echipă de oameni de ştiinţă de la Spitalul Universitar din Zurich, este intitulată:  „Generarea sistemică de anticorpi specifici SARS-cov-2 în fază uşoară comparativ cu cea gravă”  a constatat că anticorpii specifici pentru virusul Wuhan apar doar în cazurile cele mai severe, sau aproximativ 1 din 5 cazuri.

Anticorpii ar fi astfel absenţi în mod inexplicabil în majoritatea cazurilor uşoare de Covid19. Dar, având în vedere faptul că testele sunt inexacte şi există tendinţe bine documentate de supra-diagnosticare prin observaţie clinică, o altă explicaţie potenţială ar fi că anticorpii sunt absenţi deoarece subiecţii nu au fost niciodată infectaţi cu SARS-COV-2 de fapt şi că simptomele lor considerate „uşoare” şi asociate cu virusul Wuhan - asemănătoare cu gripa - s-ar datora unui alt agent patogen, cum ar fi ... răcelii comune. Această speculaţie nu este deocamdată susţinută de date.

Cu toate acestea, dacă autorii sunt într-adevăr corecţi, aceasta ar putea însemna rata infecţiei SARS-COV-2 ar trebui revizuită din nou. Dacă 80% dintre cei infectaţi nu produc cu adevărat anticorpi, există o posibilitate ca virusul să fie prezent la mult mai mulţi oameni decât se presupune. Ceea ce la rândul său ar putea reduce rata de mortalitate considerabil.

Pe de altă parte, dacă cazurile au fost diagnosticate greşit ca fiind COVID-19 deşi nu erau, rata mortalităţii ar trebui să fie mai mare.

În primele etape, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat rata de mortalitate a virusului până la 3,4%. Modelele bazate pe această estimare s-au dovedit, totuşi, inexacte.

Experţii care nu au fost de acord cu estimarea OMS au avut şansa de a primi o validare făcută de studiile serologice, folosind teste de sânge în căutarea anticorpilor Sars-cov-2 efectuate în diferite populaţii din întreaga lume, care sugerează în mod curent că rata mortalităţii este mai aproape de 0,3% decât cifra iniţială a OMS de 3,4%.

Din Japonia în Islanda până în Los Angeles, cifrele returnate au fost cuprinse între 0,06 şi 0,4. În limitele gripei sezoniere.

Ca urmare a acestor studii, cea mai recentă rată a mortalităţii publicată de centrele de control din SUA este cuprinsă între 0,26% şi 0,4%. Aproximativ 10% din estimările iniţiale.

Între timp,  un alt studiu publicat luna trecută  a găsit dovezi că până la 60% dintre persoane pot fi parţial rezistente la SARS-cov-2 fără să fi fost vreodată expuse la virusul Wuhan.

Au fost detectate celule T CD4 reactive la SARS-cov-2 în 40% până la 60% dintre indivizii neexpuşi, ceea ce sugerează recunoaşterea încrucişată a celulelor T între coronavirusurile „obişnuite” şi SARS-cov-2.

Cu alte cuvinte, un număr mare de persoane pot fi imune sau rezistente la acest virus, deoarece au fost deja infectate cu alte coronavirusuri, scrie  Epoch times .


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana, se pare, a intrat în ultima fază...

2 De citit...

3 VIDEO A fost descoperit prostul anului în România

4 Cine este milionarul român care a sărbătorit alături de Donald Trump, la Mar-a-Lago

5 „Obișnuiți-vă cu ideea / ”. Semnificația pozei, devenită virală, cu Elon Musk în timp ce cară o chiuvetă la Casa Alba