Document/Studiu: COVID-19 foloseşte acelaşi mecanism de a scăpa de imunitatea organismului ca virusul HIV

Document/Studiu: COVID-19 foloseşte acelaşi mecanism de a scăpa de imunitatea organismului ca virusul HIV

South China Morning Post a raportat că un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă chinezi a descoperit că virusul COVID-19 foloseşte aceeaşi strategie de sustragere de atacul sistemului imunitar uman ca şi virusul HIV, care provoacă SIDA.

Concret, ambele virusuri elimină moleculele marker de pe suprafaţa unei celule infectate, care sunt folosite de sistemul imunitar pentru identificarea invadatorilor, afirmă cercetătorii într-o lucrare care nu a trecut încă prin procesul de revizuire de către colegi.

Titlul lucrării este  „Proteina ORF8 din SARS-CoV-2 mediază evaziunea imunologică dereglementând MHC-I” , postat duminică pe site-ul bioRxiv.org.

Autorii studiului au avertizat că mecanismul ar putea face ca Sars-CoV-2, denumirea medicală a COVID-19, să rămână o problemă pentru un timp mult mai îndelungat, asemenea virusului HIV.

Separat, virologul Zhang Hui şi o echipă de la Universitatea Sun Yat-sen, din Guangzhou, au declarat că descoperirea lor adaugă o oarecare greutate observaţiilor clinice care susţin că COVID-19 manifestă „unele caracteristici ale virusurilor care provoacă infecţii cronice”.

Mai multe detalii despre studiul lui Zhang Hui:

Cercetătorii au colectat celule limfocite T de la cinci pacienţi care s-au recuperat recent de Covid-19; aceste celule ale sistemului imunitar sunt generate de oameni după ce sunt infectaţi, iar sarcina lor este de a găsi şi distruge virusul. Dar celulele T utilizate în studiu nu au fost eficiente la eliminarea virusului din celulele infectate. Când oamenii de ştiinţă au aruncat o privire mai atentă, au descoperit că le lipseşte o moleculă cunoscută sub numele de complex de histocompatibilitate majoră sau MHC.

MHC este un mod de identificare prezent de obicei în membrana unei celule sănătoase sau în celulele bolnave infectate de alte coronavirusuri, cum ar fi SARS. Se schimbă cu infecţia şi alertează sistemul imunitar semnalând dacă o celulă este sănătoasă sau infectată de un virus. Cu toate acestea, există o boală care face ca moleculele de MHC să dispară de pe suprafaţa celulelor: HIV.

Coronavirusul elimină acest marker, producând o proteină cunoscută sub numele de ORF8, care se leagă de moleculele MHC, apoi le trage în interiorul celulei infectate şi le distruge, au spus cercetătorii.

ORF8, despre care se cunoaşte, de asemenea, că joacă un rol important în replicarea virală, este vizată de cele mai multe kituri de testare comerciale pentru a detecta încărcăturile virale în cazul tampoanelor prelevate din nas sau gât.

Absenţa MHC face ca generarea de vaccinuri împotriva virusului Wuhan să fie problematică. Însă autorii studiului au avut o sugestie: deşi medicamentele utilizate pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19 vizează în principal enzime sau proteine structurale necesare pentru replicarea virală, Zhang şi echipa sa au sugerat ca acestea să adreseze în mod specific "deficienţa MHC şi ORF8, îmbunătăţind, prin urmare, supravegherea imunităţii pentru infecţia cu Sars-CoV-2”.

South China Morning Post scrie că „studii anterioare au găsit că proteina spike a virusului COVID-19 avea o structură care i-a permis să intre în multe tipuri de celule umane şi să se lege cu ele. Aceeaşi structură a fost găsită şi la HIV, dar nu şi la alte coronavirusuri găsite la animale, cum ar fi lilieci şi pangolini".

Un alt studiu realizat de cercetătorii din New York şi Shanghai a descoperit că  virusul COVID-19 ar putea ucide celulele T , sau după cum a scris SCMP, „descoperirea a venit după ce autopsiile din China au descoperit o distrugere a sistemului imunitar similară cu cea cauzată de SIDA".

Ideea că virusul COVID-19 are mecanisme asemănătoare cu HIV a apărut prima oară la începutul epidemiei, într-un  studiu al medicilor indieni care afirma  - fără să fie revizuit de colegi - că ar exista o secvenţă de HIV în genomul virusului COVID-19. Studiul a fost retras după o uriaşă presiune mediatică.

La începutul exploziei virusului, înainte de publicarea studiului echipei de medici indieni, personalul medical din oraşul Wuhan a luat iniţiativa să folosească medicamente folosite în tratamentul SIDA pentru a trata "pneumonia atipică", lucru care a generat întrebări.

Dr. Luc Montagnier, care a luat premiul Nobel pentru descoperirea virusului HIV,  a afirmat într-un interviu că virusul COVID-19 ar fi rezultatul muncii de laborator , scrie  Epoch Times .


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…