Document/Hal de stat unde corupția mustește la cele mai înalt nivel! Infractorul ăsta avea diplomele anulate din 2016!

Document/Hal de stat unde corupția mustește la cele mai înalt nivel! Infractorul ăsta avea diplomele anulate din 2016!

Diploma de bacalureat a infractorului din fruntea Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, a fost anulată prin sentinţa Judecătoriei Sectorului 4, pronunţată în iulie 2016.

Deşi avea însemnele Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, în realitate, diploma de bacalaureat nu a fost emisă de această instituţie din București, potrivit unei adrese depuse de către reprezentanţii colegiului într-un proces tranşat de Judecătoria Sectorului 4, care l-a avut avut ca protagonist pe fostul rector al universităţilor „Alexandru Ghica” si Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronăuţeanu, considerat „creierul Fabricii de dipliome false din Teleorman”.

„Din conținutul adresei de răspuns reiese faptul că această diplomă nu a intrat niciodată în gestiunea colegiului, numele titularului nu există în registrele matricole al e unității școlare ca absolvent.” potrivit  motivării dintr-unul din procesele lui Dobronăuţeanu .

În acest proces, Baranga a şi fost audiat ca martor şi a dat explicaţii cu privire la modul obţinerii documentului de studii. El a declarat că „în anul 1984 a finalizat 10 clase, în anul 1985 s-a înscris la o Şcoală Profesională, la seral, din Râmnicu Vâlcea, iar în anul 1999 s-a decis să termine studiile liceale. Astfel, s-a înscris la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București unde a susținut și promovat examenul de bacalaureat. Baranga a mai precizat că nu a ridicat personal diploma de bacalaureat, însă nici nu-și mai aduce aminte cine i-a adus-o.

Mina-Silviu Dobronăuţeanu a fost cel care a completat olograf rubricile diplomei de bacalaureat ale lui Laurenţiu Baranga, potrivit unei expertize realizate de poliţiştii din Bucureşti. Cu diploma falsă, Baranga s-a înscris la examenul de licenţă, sesiunea februarie 2008, la Universitatea Ecologică din Bucureşti, după care a absolvit studiile postuniversitare la Academia de Poliție-Alexandru loan Cuza din București. În data de 1.09.2011, a susținut teza de doctorat la Universitatea „VALAHIA”, din Târgoviște, fiindu-i emisă DIPLOMA DE DOCTOR.

„Având în vedere probatoriul administrat în cauză se constată că documentele școlare regăsite la dosarul martorului Barangă Laurenţiu sunt false, având la bază o diplomă de bacalaureat falsă, astfel acesta nu îndeplinea condițiile pentru a se înscrie și absolvi o facultate și în continuare alte cursuri sau studii de doctorat.”, se mai arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 4.

Cazul „Fabricii diplomelor false de la Teleorman” l-a avut ca protagonist pe Mina-Silviu Dobronăuţeanu, fostul rector al universităţilor „Alexandru Ghica” si Europa Ecor, care a fost trimis în judecată în mai multe dosare, prin intermediul cărora s-a cerut anularea a sute de acte găsite în urma  percheziţiilor de la sediul celor două universităţi. Şi în cazul fostului lider social- democrat, Liviu Dragnea, instanţa a anulat „Situaţia scolară” din anul 1999, ce poartă antetul „Fundatia Ergonom 79 – Universitatea Alexandru Ghica – Facultatea de Contabilitate şi Infomatică de Gestiune – Forma de învăţământ – Zi.

------

Baranga a fost numit în funcție, prin decizia premierul Ludovic Orban, la începutul lunii septembrie. Acesta era director adjunct în cadru ORNISS.

CV public al lui Baranga începe la vârsta de 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, însă apoi a acumulat numeroase titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.
În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Născut în septembrie 1967, Baranga nu a trecut în CV-ul său niciun loc unde să fi lucrat până în anul 2008, când avea deja 41 de ani.

De altfel, Laurențiu Baranga a absolvit bacalaureatul la vârsta de 32 de ani, în anul 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. Până în acest an, acesta nu a trecut nimic în CV despre activitatea sa profesională. După încă 9 ani, Baranga a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în anul 2011 obține titlul de Doctor în management la Universitatea Valahia, unde este, din 2012, conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria.

Începând cu anul 2008, Laurențiu Baranga a acumulat mai multe titluri și cursuri postuniversitare, inclusiv la Colegiul Național de Apărare, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Colegiul Național de Afaceri Interne. Baranga este și membru ARACIS, din 2012.

Laurențiu Baranga a candidat în 2012 din partea Forţei Civice la Senat în Vâlcea.

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor este Unitatea de Informații Financiare a României (FIU) de tip administrativ, cu rol de lider în elaborarea, coordonarea și implementarea sistemului național de combatere a spălării banilor și finanțării terorismului.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si-a inceput activitatea din anul 1999, functionand ca organ de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, care, in conformitate cu prevederile art. 26 alin (2) din Legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, are ca obiect de activitate „[…] prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism, scop in care primeste, analizeaza, prelucreaza informatii si sesizeaza, in conditiile art.8 alin (1), Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, iar in situatia in care se constata existenta unor operatiuni suspecte de finantare a unor acte de terorism sesizeaza de indata si Serviciul Roman de Informatii.




Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

3 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

4 Controverse după ce o cercetătoare s-a vindecat de cancer cu virusuri pe care le-a crescut singură în laborator. Mai multe reviste de specialitate au …

5 Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat dire…