DOCUMENT EXPLOZIV/Gherțoii, SCOȘI din CASA PIERDUTĂ. Imobilul va fi VÂNDUT!

DOCUMENT EXPLOZIV/Gherțoii, SCOȘI din CASA PIERDUTĂ. Imobilul va fi VÂNDUT!

Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat in data de 25 martie 2016 radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis, in cazul imobilului din centrul Sibiului pierdut in instanta anul trecut, se arata intr-un raspuns al institutiei transmis HotNews.ro. Demersul AJFP vine la mai bine de cinci luni de la pronuntarea decizie definitive a Curtii de Apel Brasov prin care Carmen si Klaus Iohannis au pierdut imobilul. In aceasta perioada, sotii Iohannis au continut sa incaseze bani din inchirierea imobilului de pe strada Nicolae Balcescu, nr. 29 din Sibiu, dupa cum arata o ancheta din februarie a Rise Project.

"Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al piritilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumparatori.", se arata in raspunsul AJFP transmis HotNews.

Pe langa radierea din cartea funciara a sotiilor Iohannis, AJFP a mai cerut si suplimentarea certificatului de mostenitor legal al Statului Roman, "deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situatia imobilului din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 29 era incerta, cauza aflandu-se inca pe rolul instantelor de judecata".

Dupa efectuarea acestor operatiuni, AJFP mai precizeaza in raspunsul transmis HotNews.ro ca urmeaza sa evalueze imobilul si sa-l valorifice prin vanzare. Radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciara reprezinta demersul oficial prin care statul intra efectiv in proprietatea imobilului de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu.

In februarie, Rise Project a scris ca presedintele Iohannis incaseaza in continuare bani din inchirierea imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat. Jurnalistii au publicat atunci un raspuns al bancii Raifeissen in care se arata ca institutia bancara ii plateste in continuare chirie presedintelui. Valoarea anuala a contractului de inchiere dintre Klaus Iohannis si Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro, a mai scris Rise Project.

Familia prezidentiala a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Balcescu, nr. 29, din Sibiu, in noiembrie 2015 printr-o decizie a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat 16 ani. In noiembrie anul trecut, Curtea de Apel a respins recursului formulat de sotii Iohannis si mentinut decizia Tribunalului Brasov, din 2014, prin care contractul de vanzare-cumparare a imobilului din Sibiu a fost anulat. Presedintele Iohannis s-a declarat atunci nemultumit de decizia instantei din Brasov si a anuntat ca va apela la o cale extraordinara de atac, contestatia in anulare.

Magistratii Curtii de Apel Brasov au amanat, pe 25 ianuarie, pentru data de 6 iunie, dezbaterile din dosarul privind contestatia in anulare depusa de familia Iohannis in ceea ce priveste imobilul din Sibiu.

Mai mult, presedintele a facut si o cerere de stramutare a procesului, pentru ca aceasta contestatie sa nu fie judecata de instantele brasovene. Inalta Curte nu a judecat inca aceasta cerere, procesul fiind pe rol.

Judecarea contestatiei in anulare - cale extraordinara de atac prin care se incearca rasturnarea unei sentinte definitive - nu afecteaza insa in nici un fel punerea in aplicare deciziei pronuntate de judecatorii brasoveni.




populare
astăzi

1 VIDEO „Predați-vă sau vă omorâm”

2 Doar un experiment? / Dezvăluire Time: Victoria Ucrainei nu a fost niciodată obiectivul președintelui Joe Biden

3 Foarte interesante amănunte...

4 Cum au ajuns „buricii pământului” din Ro la Washington

5 Dialog Elon Musk - Novak Djokovici, după ce sârbul a protestat, refuzând să vorbească la interviul de după meci