Document. Cum o fi ajuns asta să aibă mii de euro într-un cont la Belgrad? Duminică seara era la Gâdea să sprijine noua intoxicare a lui Ghiță despre Kovesi!

Document. Cum o fi ajuns asta să aibă mii de euro într-un cont la Belgrad? Duminică seara era la Gâdea să sprijine noua intoxicare a lui Ghiță despre Kovesi!

Document. Cum o fi ajuns asta să aibă mii de euro într-un cont la Belgrad? Duminică seara era la Gâdea să sprijine noua intoxicare a lui Ghiță despre Kovesi! Da, oameni buni, proaspăt condamnata cu executare Andreea Cosma, deputată PSD, are un cont deschis la Banca Comercială Belgrad. În care a depus, atenție, în 2018, 9000 de euro!

Declarația de avere a deputatei Andreea Cosma:

Andreea Cosma, duminică seara, la emisiunea lui Gâdea, la Antena 3: Sunt martor în denunțul făcut de Sebastian Ghiță

Andreea Cosma a afirmat că are calitatea de martor în denunțul făcut de Sebastian Ghiță împotriva Laurei Codruța Kovesi. 

„În denunțul lui Sebastian Ghiță am calitatea de martor, am dat deja declarație. Săptâna care a trecut, la momentul la care eram condamnată de judecătorul Șelaru, în acel moment eu dădeam declarații împotriva doamnei Kovesi. E cunoscut din spațiul public și îl rog pe Sebastian Ghiță să-mi spună dacă știe sau dacă l-a văzut pe domnul Șelaru în prezența doamnei Kovesi”, a spus Andreea Cosma. 

Sebastian Ghiță a făcut o serie de declarații în direct, la Antena 3, din Serbia. Omul de afaceri a spus că a reclamat-o pe Laura Codruța Kovesi la Parchetul General pentru că i-ar fi cerut o sumă de bani pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa.

„Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. Am plătit câteva zeci de mii de euro. La acel moment nu am perceput-o ca fiind o chestiune așa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, știți cum au fost vremurile. Kovesi, mai în glumă, mai în serios, spunea și ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea și ce rele poți să pățești. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuția personal cu mine, și viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, așa, nazist, extrem de agresiv și dur”, a spus Sebastian Ghiță. 

Andreea Cosma, deputat PSD de Prahova, a fost condamnată  la 4 ani de închisoare cu executare de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia nu este definitivă.

Condamnarea Andreei Cosma -fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma - a venit în dosarul de corupție în care este inculpată pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, faptă care ar fi fost comisă în calitate de notar.

În acest dosar, procurorii DNA au stabilit un prejudiciu de aproape 18 milioane de lei. 

Ea a fost trimisă în judecată 30 noiembrie 2015. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei și Florin Anghel, fost preşedinte al CJ Prahova între 2004 şi 2008.

De ce a fost acuzată Andreea Cosma

Florin Anghel este acuzat că în calitate de şef al CJ Prahova l-a împuternicit pe Dănuţ Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, deţinut de CJ Prahova, să înstrăineze terenuri dintr-o fostă unitate militară cu o suprafaţă de peste 40 de hectare, care a intrat în activul parcului în urma unui schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit DNA, bunurile au fost vândute fără să fi fost evaluate, fără desfăşurarea unei licitaţii publice, iar directorul parcului a semnat actele aferente tranzacţiilor fără să fie împuternicit de Adunarea Generală a Acţionarilor mandatată special de Consiliul Judeţean Prahova, fără viza de control financiar preventiv propriu, sustrăgând operaţiunea economică de la controlul de legalitate şi regularitate şi în baza unei procuri emise cu depăşirea competenţelor şi cu încălcarea dispoziţiilor legale.

 Anchetatorii au stabilit că în urma încheierii celor nouă contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 11 iunie 2008 - 4 iulie 2008, s-a creat un prejudiciu de 17.603.853,34 lei, reprezentând diferenţa între valoarea de preluare a bunurilor vândute şi preţul vânzării.

Procurorii au stabilit, pe parcursul anchetei, că în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma, actual deputat PSD.

Conform anchetatorilor, Andreea Cosma, în calitate de notar, „a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care S.C. Plopeni Industrial Parc S.A., a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul «Ciuperceasca», fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind achiziţiile publice şi fără a se ţine seama nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piaţă-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008”.

Familia Cosma - probleme cu justiția

Andreea Cosma nu este singurul membru al familiei fostului preşedinte al CJ Prahova care are probleme cu justiţia.

Tatăl său, Mircea Cosma, are o condamnare de opt ani într-un dosar de corupţie în care şi fratele Andreei Cosma, fostul deputat PSD Vlad Cosma, a fost condamnat la cinci ani de detenţie tot pentru fapte de corupţie. Cei doi au contestat decizia, iar procesul încă se judecă.

La alegerile din decembrie 2016, nici Mircea Cosma, şi nici fiul său nu au mai candidat, în schimb Andreea Cosma a fost plasată pe un loc considerat iniţial neeligibil pe lista PSD Prahova pentru Camera Deputaţilor, ea devenind parlamentar după ce doi dintre cei care au fost aleşi au renunţat la mandat.

Poliția Română contrazice varianta infractorului Sebastian Ghiță, care susține că a plătit la cererea lui Kovesi avionul pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa: Factura a fost achitată de IGPR iar de procedura de achiziție s-a ocupat Ministerul de Interne.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) contrazice, într-un comunicat, varianta susținută de fugarul Sebastian Ghiță la un post de televiziune, care susține că, la cererea fostei șefe DNA a achitat în 2011 factura pentru avionul care l-a adus în țară pe Nicolae Popa din Indonezia. IGPR mai susține în comunicat că de procedura de achiziție s-a ocupat Ministerul de interne, care a negociat trei operatori. Ghiță o acuzase pe Kovesi că ”a cerut suma personal” și că s-a ocupat de contractarea avionului.

 Sebastian Ghiţă a declarat, duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV, că a făcut o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor.

Redăm mai jos integral comunicatul IGPR:

”Având în vedere solicitările reprezentanților mass-media, precum și interesul major al publicului în ceea ce privește extrădarea și aducerea în țară, din Indonezia, a unui cetățean român, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienescă Internațională, are atribuția legală de escortare din statul solicitat, în România, a persoanei extrădate și de predare a acesteia autorităților competente române în vederea încarcerării.

Preluarea persoanei extrădate se realizează în baza unei decizii definitive a autorității judiciare competente din statul solicitat, decizie care se comunică Ministerului Justiţiei din România. Termenele de preluare sunt stabilite de comun acord cu autoritățile statului solicitat, preluarea efectivă având loc după ce sunt îndeplinite toate condițiile logistice, acestea variind în funcție de mai mulți factori (ex: destinația).

În ceea ce privește achiziționarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în țară a unui cetățean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal și pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizițiile publice.

Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câștigător operatorul economic S.C. ION ȚIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziționate au vizat transportul de pasageri, pe ruta București – Jakarta și retur.

 
Semnarea contractului de prestare servicii și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 14.04.2011.

Operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011.

Având în vedere faptul că legislația în vigoare la data respectivă stabilea în sarcina instituției obligativitatea de a face public anunțul de atribuire în termen de 45 de zile, la data de 26.05.2011, anunțul de atribuire nr. 107.978/26.05.2011, aferent achiziției în cauză, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

De asemenea, precizăm că toate documentele mai sus menționate au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar informații pe acest subiect au mai fost comunicate public, la data de 9 ianuarie 2017, prin remiterea unui comunicat de presă de către instituția noastră.”




populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...