Document-BOMBĂ! Guvernul a primit termen LIMITĂ de la CEDO în cazul Kovesi! Oficial, procedură ACCELERATĂ! Tudorel, Gâdea și cretinii Propagandei, UMILIRE totală!
Document-BOMBĂ! Guvernul a primit termen LIMITĂ de la CEDO în cazul Kovesi! Oficial, procedură ACCELERATĂ! Tudorel, Gâdea și cretinii Propagandei, UMILIRE totală! Cauza Laurei Codruta Kovesi la CEDO avanseaza cu rapiditate, in procedura de urgenta. CEDO a informat pe 5 februarie agentul guvernamental al Romaniei cu privire la plangerea dnei Kovesi si a precizat ca aceasta speta va fi tratata cu prioritate.
Ziare.com prezinta in exclusivitate documentul prin care dna Nicoleta Popescu, avocata fostei sefe DNA, este instiintata de comunicarea facuta Guvernului Romaniei.
Pana pe 19 martie, partile pot ajunge la o solutionare pe cale amiabila (friendly settlement) a litigiului in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului. Daca doreste intelegerea, Guvernul trebuie ca in acest termen sa comunice care este propunerea concreta pe care o face dnei Kovesi.
Daca pana pe 19 martie nu se ajunge la o solutie amiabila, Guvernul de la Bucuresti are la dispozitie 6 saptamani sa trimita la CEDO observatiile sale, adica propria aparare.
"Curtea a decis sa trateze cu prioritate prezenta cauza in temeiul art 41 din Regulamentul Curtii", se arata in comunicarea CEDO.
Comunicarea incepe prin confirmarea faptului ca speta este in curs pe rolul CEDO, ceea ce inseamna ca, dupa cum Ziare.com a informat inca de saptamana trecuta citand-o pe avocata Nicoleta Popescu, faza procedurii filtru in fata judecatorului raportor a fost depasita.
Este de mentionat ca, potrivit comunicarii, presedintele sectiei care judeca plangerea dnei Kovesi a decis sa informeze Guvernul Romaniei pe 30 ianuarie, exact ziua in care agentul guvernamental la CEDO, dna Catrinel Brumar, era citata de o publicatie spunand ca nu stie nimic despre aceasta sesizare.
Ce reclama Kovesi
Amintim ca Laura Codruta Kovesi sustine in plangerea adresata CEDO ca procedura de revocare a incalcat drepturile omului pentru ca nu a avut calitatea de parte in conflictul solutionat de instanta constitutionala, nu a fost citata in fata Curtii Constitutionale si nu a avut posibilitatea de a avea cel putin calitatea de intervenienta pentru a exprima un punct de vedere in apararea sa.
In plus, deciziile CCR nu pot fi contestate, potrivit legislatiei din Romania.
"Am formulat in luna decembrie 2018 o plangere, in nume personal, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in care am aratat ca au fost incalcate mai multe drepturi prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului in ceea ce priveste revocarea din functia de procuror sef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronuntata de Curtea Constitutionala", a declarat Kovesi.
In 30 mai, Curtea Constitutionala a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.
CCR a stabilit ca, pentru solutionarea acestui conflict, presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA.