„Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

„Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

Mircea Bravo a filmat un clip la Eforie Nord în care surprinde litoralul românesc care este, spune el, „ca România, cu de toate”. El a făcut un ghid de supraviețuire pe litoral, care începe cu o rugăciune la un magazin cu obiecte creștine: „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!”, scrie Adevărul .

Mircea Bravo a făcut un clip la Eforie Nord, la mijlocul luni august, pentru a învăța câteva tehnici esențiale de supraviețuire pe litoral românesc. „Cum să iei mai puține țepe”, a explicat el.

Vloggerul a observat că litoralul românesc oferă ceva ce nu găsești nici în Spania, nici în Tailanda - locuri de parcare pe plajă. „E un număr limitat de locuri, dar gen dacă vii devreme găsești loc”.

Bravo a luat la întrebări un polițist despre locurile de parcare pe plajă:

-Bună, sunt Mircea. Vreau să zic că sunt oameni care au parcat pe plajă

-Știu, o să vină cineva de la (poliția-nr) locală și o să se ocupe de ei.

-Am un Audi Q5, pot să-l pachez aici?

- Nu se poate parca, e amendă de la 100 la 200 de milioane...

- Acum înțeleg că scoateți un Duster de aici, dar un Audi e Audi până la urmă.

- N-are nicio importanță.

„Doamne ajută să nu-mi iau nicio țeapă”

Prima tehnică de supraviețuire a fost identificată de Mircea într-un stand cu obiecte religioase: „Vii, cumperi o icoană și zici: „Doamne ajută să nu-mi iau nicio țeapă. De zis o zici, dar dacă ai și o icoană îți dai seama că probabil protecția e mai mare și sunt șanse mulți mai bune să se întâmple. Eu cred că poți și să intri, scurt, și să spui o rugăciune și să pleci: „Doamne-ajută să nu iau țeapă”.

„Și nu dai niciun ban” – a concluzionat el.

„Înainte erai sigur că-ți iei o boală de la mâncare”

Și pentru că unul dintre cele mai importante aspecte ale concediului este mâncarea, Bravo a încercat să afle cum să alegi restaurantul sau autoservirea care nu-ți vor da o toxiinfecție alimentară.

Prima constatare a vloggerului a fost că „autoservirea e un concept care te face să nu fi nervos pe servire, ci automat să fii nervos pe tine, că practic tu te-ai servit. Dacă te duci la un restaurant, comanzi și durează o oră. Nu-ți place cum e mâncarea. Ți-a pus o bucată mare, o bucată mică...poți să fii nervos pe oamenii ăia? Dar când tu mergi acolo, vezi cum arată și zici „de aici mănânc și vreau ăla mare” și ți-l pune în farfurie și nu-ți place, man, tu ești de vină. Păstrează frustrările pentru tine”.

Bravo a aflat de la un magician, care de 18 ani vine la Mare, că mâncarea este mai sigură pe litoral în ultima vreme. „Litoralul românesc s-a schimbat în bine. Chiar și mâncarea e mult mai sigură, Asta nu înseamnă că e 100% sigură. Dacă înainte erai sigur că-ți iei o boală? Acum e jumate/jumate. Unde e multă lume știi că mâncarea este schimbată mai des”, a explicat acesta.

Un alt domn care aștepta la coadă la ceva i-a explicat vloggerului că de fiecare dată cumpără mâncare de la alte restaurante și autoserviri, dar numai de acolo de unde vede că este multă lume.


La baie, în mare?

Totuși fiind vorba despre o vacanță la Mare, Bravo a ajuns și pe plajă. Primul pont – trezește-te de dimineață. La 10.15, când a ajuns comediantul pe plajă nu a mai găsit niciun șezlong. „Am venit un pic cam târziu la plajă pentru România pentru că deja au venit absolut tot românii. Și dacă n-au venit, au trimis pe unul la 7 dimineața să se ducă cu 20 de prosoape și să blocheze 20 de locuri ca să fie plin. Acolo în linia zece e deja plin. No, găsește acuma un loc care să fie bine”, a comentat vloggerul.

Apoi, a venit rândul să intre în apă. În stilul caracteristic, Bravo a abordat amuzant o problemă neplăcută în anumite zone ale litoralul românesc – prezența bacteriei E.Coli în concentrație foarte mare în apa mării din cauza lipsei toaletelor publice. Astfel că unii turiști ajung să-și facă nevoile fiziologice în apă.

E important locul în care intri în apă. Oamenii care se uită în zare și nu fac nimic, ăia sunt suspecți. Încearcă să stai cât mai departe de ei, să n-ai pe nimeni în zonă. Am mai prins o fază, dacă e foarte caldă apa, nu băga capul sub apă că probabil nu e de la soare. Sunt alte motive pentru care e cladă apa” – a explicat el o nouă metodă de supraviețuire.

„E foarte multă mizerie”

Bravo a întrebat câțiva turiști și cum li se pare la mare.

Un turist la vârsta a două a susținut că vine de 10 ani pe litoral. ”Ce s-a schimbat în ultimii 10 ani?” – l-a întrebat Mircea.

„Prețurile. Prețurile ne-au rupt. E mai scump ca în Grecia.Dar noi venim aici că ne-am obișnuit. Avem și bani...”, - a răspuns omul.

Bravo a comentat: „Mi se pare că omul vine aici pentru că ce se simte bogat.” El zice: „bă, tot mai scump e, dar tot vin. Cred că-mi place să vin aici la bogați, să vadă românii mei că-mi permit. Până la urmă nu despre asta e vorba. Dacă vin și tot ieftin e, unde simt eu că evoluez în viață.”

Un brașovean care era de 5 zile la mare a spus: „Ajunge! Nu mai pot, e foarte aglomerată. Nu mai pot. Abia aștept să plecăm, mâine, acasă la Brașov”.

Bărbatul nu a mai fost din 2009 în Eforie Nord. „S-a schimbat total. Ce ține de primărie cred că nu fac absolut nimic, e mizerie multă. În schimb, serviciile sunt acceptabile, ca în România. Privații cumva și-au îmbunătățit serviciile, dar este este mizerie în stațiune, nu mai vorbim. Plaja este murdară, foarte murdară și pe jos, pe marginea străzii, e foarte multă mizerie deși sunt colțuri din 30 în 30 de metri, le-am văzut eu. ”

Turistul a susținut că pentru el este „capăt de linie”.

După experiența pe litoral, Mircea a concluzionat:

„Mă simt un om mai bogat spiritual, am trăit chiar o experiență complexă aici, pentru că Eforie Nord este exact ca și România, are de toate, oameni la caterincă, chestii scumpe, cu chestii ieftine. E cu de toate”


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un jeg de om!” / Jurnalista Alina Alexoi de la TVR a fost suspendată internațional pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu

2 „Mama mea este la Templieri, care nu este o lojă masonică, nu face parte din masonerie. Este… nici nu știu cum să-i zic...”

3 Motivul pentru care un american s-a mutat în țara noastră pentru a-și crește copiii: „România încă practică ceea ce eu numesc triada nucleară”

4 Compania din România care le oferă angajaților 185.000 de lei dacă își dau demisia

5 „E timpul pentru o discuție serioasă despre Iran”