DNA/Chestorul Bolboșanu, REȚINUT. MITĂ de 110.000 EURO
UPDATE/Bolboşanu este şi doctor în drept, iar cel care i-a fost îndrumător este, of, ați ghicit, Gabriel Oprea...
Astfel, în anul 2008, Constantin Bolboşanu a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice, cu lucrarea “Spălarea banilor – Componenta de bază a manifestărilor de crimă organizată” – 318 pagini, Drept penal, Drept procesual penal, Criminologie, Management poliţienesc, Drept comunitar, Relaţii internaţionale, Academia de Poliţie “Al.I. Cuza” Bucureşti. Conducător de doctorat i-a fost “prof. univ. dr.” Gabriel Oprea.
UPDATE/Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Constantin Bolboşanu, a fost reţinut luni seară de procurorii DNA pentru luare de mită în valoare de 110.000 euro.
UPDATE/Constantin Bolboșanu, a fost adus luni seară cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită în valoare de 110.000 euro. Procurorii DNA au efectuat luni seară percheziții la locuința lui Constantin Bolboșanu, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
DNA a mai prins un șef din Poliția Română care a luat o mită uriașă, de 110.000 euro. Este vorba despre un chestor. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față BOLBOȘANU CONSTANTIN, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în prezent director adjunct al aceleiași structuri, cu privire la săvârșirea infracțiunii luare de mită.
În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:
Suspectul Bolboșanu Constantin, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu la structura menționată, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat.
În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea suspectului și două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofițer și familia acestuia.
Protecția promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.