DNA: Judecătoarea Terceanu, Ioan și Victor Becali, prezentați la CAB pentru arestare preventivă
Direcția Națională Anticorupție informează că judecătoarea Geanina Terceanu, reținută pentru că a luat mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, va fi prezentată vineri, alături de foștii impresari Ioan și Victor Becali, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
* Judecătoarea Geanina Terceanu, reținută de DNA (surse)
Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalului București este acuzată de luare de mită, iar foștii impresari sportivi Ioan și Victor Becali de dare de mită.
În dosar este urmărit penal pentru dare de mită și Cristian Borcea, președinte executiv al Clubului de fotbal 'Dinamo', la data faptei.
Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituției, în 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor de fotbaliști, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și de evaziune fiscală.
În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968—'fapta nu există'.
"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că — pentru a pronunța această soluție de achitare — Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 și până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe", susțin procurorii.
DNA precizează că, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București iar inculpații condamnați la pedepse privative de libertate.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Marius Frățilă)