DNA, EPURARE TOTALĂ la Mureș! Conducerea CJ și PRIMARUL Florea, cu bonus fiul, INCULPAȚI pentru MITĂ!
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea si efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:
FLOREA DORIN, primar al municipiului Tîrgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
FLOREA DAN AUREL, fiul primarului municipiului Tîrgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la luare de mită,
- spălare de bani,
MUSGOCIU MIRCEA-NICOLAE, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- dare de mită,
- spălare de bani.
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tîrgu-Mureș, suspectul Florea Dorin, au fost emise un număr de 9 hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Caii Sighișoarei în două direcții”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tîrgu Mureș.
Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu Mircea Nicolae și fiul primarului municipiului Tîrgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.
La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.
În cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, suspectul Florea Dorin a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat in Tîrgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Tîrgu Mureș).
Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul
DOBRE CIPRIAN MINODOR, la data faptelor prefect al județului Mureș, în prezent președinte al Consiliului Județean Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- luare de mită,
- spălare de bani,
- folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliului Local al municipiul Tîrgu Mureș a emis un număr de 5 hotărâri care vizau, în esență, concesiuni de terenuri, aprobarea prețului de achiziție al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureș, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.
În același context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al județului Mureș, care avea obligația de a verifica și, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de “încasări”.
Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranșă de 40.000 lei a fost direcționată, către o asociație care avea sediul la aceeași adresă unde funcționau firmele controlate de omul de afaceri.
La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declarația de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de „donație”, în condițiile în care, acest aspect trebuia menționat într-un document similar întocmit anterior.
Începând cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, și-a folosit influența și autoritatea conferite de funcțiile publice și politice deținute, în vederea obținerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal cat și în vederea finanțării campaniilor electorale.
Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.