DNA cere avizul Camerei Deputaților pentru a efectua percheziții informatice și domiciliare în dosarul lui Nelu Tătaru

DNA cere avizul Camerei Deputaților pentru a efectua percheziții informatice și domiciliare în dosarul lui Nelu Tătaru

Direcția Națională Anticorupție a solicitat ministrului Justiției să ceară Camerei Deputaţilor încuviințarea de a face percheziţii informatice și domiciliare în dosarul în care Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, este acuzat că a luat mită de la zeci de pacienți.

Anchetatorii vor să facă percheziții în dosarul lui Nelu Tătaru Foto: Facebook

Anchetatorii vor să facă percheziții în dosarul lui Nelu Tătaru Foto: Facebook

Percheziția este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Deputatul Nelu Tătaru a fost acuzat de DNA Iași de luare de mită în formă continuă de la pacienți, pentru a-și îndeplini îndatoririle de medic specialist. Acesta primea atât bani, cât și alimente, cum ar fi ouă și găini, spun procurorii.

În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, a transmis DNA.

În cauză se mai efectuează urmărirea penală și față de alte 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, mai spun procurorii.

Medicul s-a apărat în fața jurnaliștilor, spunând că nu a luat niciodată mită de la vreun pacient.

Eu mi-am continuat activitatea medicalǎ chiar şi în Parlament. Chiar dacǎ în acest moment eu sunt angajat doar 8 ore la spitalul Huşi, stau peste 60-70 de ore din timpul meu, pentru pacienții mei fac acest lucru. Nu știu de unde au pornit aceste acuzații. Sunt nevinovat, mi-am făcut doar meseria de medic, sunt cel care nu a condiționat și nu a solicitat niciodată niciun ban”, le-a spus Nelu Tǎtaru jurnaliştilor dupǎ ce a luat la cunoștință acuzațiile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperirea epocală din mina Treptele Romane. Unde ducea galeria săpată în Antichitate, de căutătorii de aur

2 VIDEO „A intrat peste mine, eram în lenjerie intimă în pat, nu știu unde se ajungea”

3 Se prăbușește AUR? / „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"

4 „Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea”

5 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia din partea Ucrainei!