DNA a descins la sediul Administrației Bazinale de Apă Mureș de unde a ridicat documentele investiției de pe Râul Alb

DNA a descins la sediul Administrației Bazinale de Apă Mureș de unde a ridicat documentele investiției de pe Râul Alb

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au descins, vineri, la sediul Administrației Bazinale de Apă Mureș de unde au ridicat o serie de documente referitoare la microhidrocentrala SC ABI AUTOMOTION SRL din Deva, de pe Râul Alb, situată în Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului.

'Astăzi, în baza unui mandat de percheziție emis de Tribunalul Alba — secția penală, probabil în baza unei sesizări, s-au deplasat la ABA Mureș doi comisari ai DNA — Serviciul Teritorial Târgu Mureș, să ridice unele documente legate de investiția de pe Râul Alb, Țara Hațegului, o microhidrocentrală pentru SC ABI AUTOMOTION SRL din Deva. Se desfășoară percheziția, se fac copii, se ridică documente — avize, autorizații, absolut tot ce s-a emis în perioada 2010-2014 de către ABA Mureș. Râul Alb fiind în Bazinul Hidrografic Mureș sigur că toate au fost emise de ABA Mureș. Sunt documente emise legal, emise conform legii (...) absolut totul este legal, din punctul nostru de vedere, sunt documente conforme emise în baza acestor legi și după respectarea prevederilor legale și după documentele emise de Agenția de Protecția Mediului pentru obținerea acestor autorizații', a declarat Mihail Blaga, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Potrivit acestuia, în baza mandatului de percheziție, DNA a făcut descinderi în mai multe instituții, inclusiv la Administrația Geoparcul Dinozaurilor, la APM Hunedoara, precum și la anumite persoane fizice.

'Se verifică dacă documentele au fost emise, sunt legale, sunt în perioada de valabilitate, nu se pune problema că ar fi fost emise pe alte considerente (...) Nu știu ce conține plângerea. Probabil este o plângere făcută la Alba. E clar că este în urma altercațiilor care au avut loc între un ONG și reprezentanții proprietarilor acestui MHC', a precizat Blaga.

Acesta a spus că, recent, ABA Mureș a răspuns unei petiții formulate cu privire la autorizarea microhidrocentralei de pe Râul Alb, în care a precizat cadrul legal în care a acționat.

'Fiind ONG-uri și, acolo fiind un parc natural, normal că sunt împotriva construirii MHC-urilor, iar când apar asemenea autorizații, ONG-urile reacționează. După ce se obțin avizele și autorizațiile, se pot face aceste lucrări. Dacă nu aveau studiu de impact, nu se putea emite aviz de construire', a susținut Mihail Blaga. AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…