DNA a decis să nu conteste verdictul de liberare condiționată în cazul lui Remus Truică. Explicația dată de instituție

DNA a decis să nu conteste verdictul de liberare condiționată în cazul lui Remus Truică. Explicația dată de instituție

DNA a admis că nu a mai formulat contestaţie împotriva deciziei de liberare condiţionată în cazul lui Remus Truică şi explică prin faptul că omului de afaceri i s-au aplicat prevederile mai permisive ale vechiului Cod penal, pe principiul legii penale mai favorabile, potrivit G4Media .

Remus Truică FOTO Arhivă

Remus Truică FOTO Arhivă

Procurorii DNA au arătat că ruică a executat două treimi din pedeapsă în condiţiile în care a stat în puşcărie 1.707 zile din totalul de 2.556.

În plus, susține DNA, Remus Truică a plătit despăgubirile la care a fost obligat de către instanţă.

“Din actele dosarului rezultă că petentul-condamnat a achitat integral despăgubirile către partea civilă – Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Plantelor, inclusiv suma la care era obligat în solidar cu coinculpații”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit deciziei de condamnare din decembrie 2020, Remus Truică avea de plătit, în solidar cu alte persoane condamnate, despăgubiri de aproape 18.000 de euro şi peste 58.000 de lei, în total aproape 30.000 de euro.

“Obligă în solidar pe inculpații Truică Remus, Roșu Robert Mihăiță, Al României Paul Philippe, Gheorghiță Dragomira, Dicu Corina Teodora și Stoian Ioan la plata sumei de 17.829,73 euro, contravaloarea în lei la cursul B.N.R. din ziua plății efective, către partea civilă (Romsilva – n.r.), cu titlu de despăgubiri civile materiale.

Obligă pe inculpații Truică Remus, Roșu Robert Mihăiță, Al României Paul Philippe, Gheorghiță Dragomira, Dicu Corina Teodora și Stoian Ioan la plata sumei de câte 2.000 lei către partea civilă, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Plantelor, reprezentând cheltuieli judiciare.

Obligă pe inculpații Truică Remus, Al României Paul Philippe, SC RECIPLIA SRL la plata sumei de 55.300 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat în primă instanță, pe Păvăloiu Nela la plata sumei de 15.300 lei și pe Chiriac Theodor la plata sumei de 7.300 lei, cu același titlu.

Obligă apelanții inculpați Truică Remus, SC Reciplia SRL, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Andronic Dan Cătălin, Mateescu Lucian Claudiu, Marcovici Marius Andrei, Al României Paul Philippe și Chiriac Theodor la plata sumei de câte 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia de condamnare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii