Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei: SUA cred că au câștigat Războiul Rece, dar acum sunt pe punctul de a-l pierde

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei: SUA cred că au câștigat Războiul Rece, dar acum sunt pe punctul de a-l pierde

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că SUA cred în mod eronat că au câștigat Războiul Rece. „Mai mult, acum este la doar un pas de a-l pierde complet”, a adăugat el.

Dmitri Medvedev FOTO EPA EFE jpg

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că SUA au „hotărât în ​​mod eronat că au câștigat Războiul Rece”.

La cel de-al 12-lea Forum juridic internațional de la Sankt Petersburg, desfășurat pe 27 iunie , Medvedev, acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat: „A fost o concepție greșită foarte gravă. SUA nu au câștigat-o. Mai mult, acum este la doar un pas de a-l pierde complet”.

Când Medvedev a fost ales președinte în 2008, el era văzut ca fiind mai liberal și pro-Occident decât predecesorul său, Vladimir Putin.

Cu toate acestea, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, el s-a opus Occidentului. mișcare pe care mulți o consideră ca fîcând parte din efortul de a câștiga favoarea lui Putin. Acum este cunoscut pentru că face în mod obișnuit amenințări bombastice împotriva țărilor occidentale.

Medvedev a amenințat cu război nuclear într-un post X (fost Twitter, pe 6 mai , când a spus că Rusia va lansa atacuri nucleare asupra capitalelor occidentale dacă NATO va trimite trupe pentru a sprijini Ucraina.

„În acest caz, niciunul dintre ei nu se va putea ascunde nici pe Capitol Hill, nici în Palatul Elysee, nici în Downing Street, 10. Va fi o catastrofă globală”, a scris fostul președinte rus.

Medvedev a mai sugerat că Rusia ar trebui să tragă o rachetă hipersonică la Haga după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin.

El a făcut, de asemenea, în mod repetat predicții sălbatice despre războaiele din Occident și prăbușirea țărilor occidentale. A spus că într-o zi va izbucni un război între Franța și Germania . De asemenea, a prezis în decembrie 2022 că Elon Musk ar putea fi ales într-o zi președinte al SUA – o sugestie despre care chiar și Musk a spus că o crede „absurdă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii